Karmøy-verft melder oppbud

Men konsernsjefen håper at arbeidsplasser kan reddes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Skipsverftet Karmsund Maritime Service AS meldte tirsdag oppbud, men konsernsjefen håper at selskapets arbeidsplasser kan reddes.


- Sammen med de tillitsvalgte har vi arbeidet hardt for å unngå konkurs. I dag må vi dessverre innse at dette ikke har vært mulig. Vårt fokus nå er å bistå bostyret i arbeidet med å bevare flest mulig arbeidsplasser her på Karmøy. Vi har stor tro på at vi kan videreføre drift i en eller annen form og få til en varig løsning for verftet, sier konsernsjef Margaret Hystad i Karmsund Maritime AS.

Skipsverftet valgte å meldte oppbud på grunn av kostnadsoverskridelser. Selskapet har som følge av finanskrisen ikke klart å sikre finansiering til videre drift.

Karmsund Maritime Service AS ble etablert som Kopervik Skip i 1929 og er ett av de eldste eksisterende skipsverftene i regionen. Det har i lengre tid vært arbeidet for å finne en modell for videreføring av virksomheten, men dette arbeidet har så langt ikke ført fram. Selskapet har i dag 122 ansatte.

- KMS har vært en del av dette lokalsamfunnet i 80 år, og dette er den tøffeste og tristeste dagen i vår historie. Vi har likevel tro på at det vil gjenoppstå verftsvirksomhet her, og vi skal gjøre vårt for å bidra til dette, sier Hystad.

KMS er et datterselskap av konsernet Karmsund Maritime AS.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer