Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Karol (20) fortsatt savnet

Karol Ciecka (20) er fortsatt savnet etter at bilen han kjørte ble tatt av vannmassene i Åfjord. Håpet begynner å renne ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NORD-TRØNDELAG/OSLO (Dagbladet): Karol Ciecka skulle kjøre hjem fra jobb til kona si tirsdag kveld. Men han kom aldri hjem. Ifølge politiet er det han som var fører av bilen som ble tatt av vannmassene da Arnevikbrua i Åfjord raste sammen.


- Dette er utrolig trist. Hele lokalsamfunnet er rystet, sier Astrid Witsø, rektor ved Åfjord videregående skole, der 21-åringen gikk ut for to år siden.

Trapper ned

Politiet satte i gang en omfattende leteaksjon, men seint i går var verken bilen eller mannen funnet. I dag vil politiet trappe ned letingen. - Nå er det stillstand. Avhengig av hvordan været og sikten blir i dag, vil vi vurdere hvordan leteaksjonen skal fortsette. Men det er svært vanskelige forhold, sier operasjonsleder Tore Kyllo i Sør-Trøndelag politidistrikt. Et 30-talls personer lette i går etter Karol Ciecka. Han er opprinnelig fra Polen, men har bodd i Norge i rundt ti år og giftet seg like før jul. Ciecka er ansatt i et entreprenørfirma i Trondheim. Rektor Witsø beskriver Ciecka som en positiv, hyggelig og utadvendt gutt, med gode venner i nærmiljøet.

- Fortsatt dramatisk

Selv om flommen i Trøndelag er på vei tilbake, er det fortsatt stor fare for ras i området.


- Vannstanden er synkende i de fleste vassdrag. Men situasjonen er fortsatt dramatisk. Faren for ras blir større når vannet trekker seg tilbake, på grunn av veldig ustabile jordmasser, sier Paul Christen Røhr i Norges vassdrags- og energidirektorat.

- Det er fortsatt svært viktig å være observant, sier han. Det var kaotiske tilstander over store deler av Trøndelag også i går: Vannet fortsatte å flomme, bolighus ble evakuert, bygder isolert, Namsos Lufthavn måtte stenge, og en rekke veier var sperret av ras og flom.

 SØKTE LANGS ÅFJORDEN: Røde Kors søkte i går langs bredden av Åfjorden etter den savnete. Redningsskøyta Ragni Berg søkte ute i fjorden. Foto: Geir Otto Johansen/Scanpix
SØKTE LANGS ÅFJORDEN: Røde Kors søkte i går langs bredden av Åfjorden etter den savnete. Redningsskøyta Ragni Berg søkte ute i fjorden. Foto: Geir Otto Johansen/Scanpix Vis mer

- Trist og tragisk

Dagbladet reiste rundt i Nord-Trøndelag i går, og så mange skader ekstremværet i Midt-Norge hadde skapt. 17 boliger på sørsida av Namsen var uten veiforbindelse. Folk kom seg ikke på jobb, og ungene måtte holdes hjemme fra skolen.


- Det er skremmende å se på hvor store og alvorlige konsekvenser denne flommen har fått rundt omkring i fylket, sier Bjørnar Grande.

I Høylandet var det noen dramatiske timer i går, da den flomstore elva holdt på å komme inn i fjøset til de 70 kyrne til Jan Rune Viken. - Jeg har aldri opplevd noe så galt, sier Viken til Dagbladet. - Jeg har også en campingplass, der alt er under vann og totalt ødelagt. Det er veldig trist og tragisk, sier Jan Rune Viken.

100-årsflom

Guldbergaunet Studentboliger i Steinkjer var bygd for å tåle en 100-årsflom. Nå er de oversvømte, og alle beboerne er evakuert. Like ved studentboligene ligger Guldbergaunet Camping og Guldbergaunet Idrettspark, som også er satt under vann fra den flomstore Steinkjerelva. I Steinkjer sentrum var det i går fare for at et restauranthus skulle bli tatt av flommen, etter at det gikk et større ras i nærheten. I flere timer ble det jobbet på spreng med å sikre området med atskillige kubikk med stein.


Nå begynner uansett det tunge oppryddingsarbeidet. Det er antydet at flommen skal ha gjort skade for flere titalls millioner kroner.

SAVNET: Karol Ciecka fra Åfjord.
NORGE DELT: E6 ble sperret da raset gikk nord for Grong.
ARNEVIKBRUA: Brua ble tatt av flommen i Arnevikelva tirsdag kveld. Bilen til Karol Ciecka ble observert på brua da den falt sammen.
REDDET KYRNE: Høylandet-bonden Jan Rune Viken kjempet en dramatisk kamp for å redde dyrene unna flommen.
RASTRUET: Dette restauranthuset i Steinkjer holdt i går på å bli tatt av flommen i Steinkjerelva.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling