Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Karoli-bråk i Oslo

Et medlem av Karoli-familien ble pågrepet i Oslo i dag. Etter en høylydt krangel skal mannen i 50-åra med fullt overlegg ha kjørt en bil rett inn i en gravemaskin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er medlem av den tallrike Karoli-familien, som begravde sitt overhode, Polykarp Karoli, på tirsdag. Etter sigøynerkongens død er det varslet arvestrid, men det er ikke noe foreløpig som tyder på at pågripelsen i dag var starten på denne.

Foreløpig er mannen mistenkt for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand, opplyser politiet.

Kranglet

Politiet fikk melding om bråket i 09.30-tida i dag. Da de kom fram til åstedet i Stavangergata, sto en forlatt Mercedes 230 foran en av de tre parkerte campingvognene. Fronten på bilen var trykt helt inn. På bagasjelokket var det ripet inn store striper.

To takstmenn fra Oslo kommune ble vitner til det som skjedde.

- Det var et voldsomt leven fra en av campingnvognene. De krangla svært høylydt. Plutselig kom det en mann ut og satte seg i den bilen der. Han startet opp og kjørte i full fart rett inn i en gravemaskin som sto 20 meter bortenfor. Det var helt sykt, sier vitnet til Dagbladet.no.

Til tross for at gravemaskinen bare sto et lite stykke unna, fikk bilen store skader.

Et knust fjernsynsapparat på bakken bak bilen vitner om at krangelen har vært heftig.

Truet

De to som var innvolvert i krangelen, en mann i 20-åra og den pågrepne, var lite meddelsomme overfor Dagbladet.no. Begge to opptrådte truende. Mannen i 20-åra understreket at de ikke var kriminelle. Men la til at avisen burde fjerne seg så fort politiet var ferdig på stedet.

- Vi er ikke snille, la han til.

Brødrestrid

På tirsdag ble sigøynerkongen Polykarp Karoli (84) gravlagt. I sitt testamente utpekte han sønnen Rene (38) til arvtaker. Samtidig hevder broren Alex (57), kalt «Dolla», at det er han som skal ta over. I Polykarps regjeringstid lå det også an til at eldstesønnen Alex skulle overta. Nå ligger det an til en voldsom arvestrid.

- Det er jeg som overtar tronen. Rene overtar ingenting, sa Alex til VG i går.

De to brødrene er bitre fiender. Blant annet skal Rene ha anmeldt to av Alex' sønner for graverende forhold. Alex skal ha svart med motanmeldelse.

Familien er nå delt i to. Verken Alex eller hans ni sønner kom i begravelsen tirsdag.

<B>KRASJET:</B> Til tross for kort tilløp fikk den tyskregustrerte Mercedesen store skader i kollisjonen med gravemaskinen.
<B>KNUST</B> Restene av fjernsynsapparatet vitner om høy temperatur i krangelen mellom sigøynere på Bjølsen i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media