KAROLI BAK, PRESSEN I MIDTEN OG JOSEF FORAN: Slik ble tilhørerne plassert i publikumsdelen av rettssal 127 da rettssaken om drapsforsøket på René Karoli og han sønn startet i Oslo tingrett. Foto Nina Hansen
KAROLI BAK, PRESSEN I MIDTEN OG JOSEF FORAN: Slik ble tilhørerne plassert i publikumsdelen av rettssal 127 da rettssaken om drapsforsøket på René Karoli og han sønn startet i Oslo tingrett. Foto Nina HansenVis mer

Karoli-familien plassert bak Josef-familien med journalistene i mellom

Rom-rettssaken starter i Oslo tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rom-rettssaken mot fem menn tilknyttet Josef-familien som etter planen skulle starte i Oslo tingrett klokka 09, er utsatt da fire av de tiltalte ikke har kommet ennå.

De sitter i varetekt og framstillingen er noe forsinket.

En som er på plass er de fornærmedes støttespillere. 1. april 2013 ble René Karoli og hans sønn (25) angrepet på Torshov Bingo i Oslo. Det er rettsoppgjøret etter det blodige oppgjøret som skal opp til forhandling i tingretten nå.

Offerets bror, Alex «Dolla» Karoli var tidlig på plass i retten.

- Vi er ikke ute etter hevn. Vi vil ha en rettferdig, men streng dom, sier han før retten starter.

Han skal etter planen vitne senere i saken, så han får ikke være i rettssalen før etter at han har vitnet. I underkant av 20 andre Karoli-støttespillere sitter også i salen. I tillegg er rundt ti personer fra Josef-familien til stede i sal 127.

Alle blir sluset, registrert og sjekket for våpen ved inngangen til salen. Flere av tilhørerne ble også stanset på vei inn i selve tinghuset og ransaket av politiet.

- Det vil bli noe mer sikkerhet og det vil være en beredskap for å sørge for at rettssaken blir avviklet på en rolig og best mulig måte, sier politiinspektør Egil Jørgen Brekke ved Seksjon for felles kriminalitet.

Karoli-familien er plassert på bakerste rad på publikumsida, mens pressen er plassert på raden foran. På rad tre er Josef-familien plassert før vakter og politi vil utgjøre massene på den fjerde og siste raden i rettssalen.

Ingen av de tiltalte erkjente straffskyld for drapsforsøk, men erkjente vold mot René Karoli og/eller sønnen (25).

TILTALT: En av de fem tiltalte i retten, en 29 år gammle mann. Foto Nina Hansen
TILTALT: En av de fem tiltalte i retten, en 29 år gammle mann. Foto Nina Hansen Vis mer