- Karoli-kvinne drapstruet i retten

Jansen-familien nekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da den 44 år gamle siktede kvinnen fra Karoli-slekten ble ført inn i rettssalen i Oslo tingrett til varetektsfengsling-møtet satt det flere representanter fra Jansen-slekten der.

Politiet har siktet kvinnen for å ha knivstukket et medlem i Jansen-familien i Lodalen i Oslo lørdag forrige uke og ønsker henne i dag varetektsfengslet for forholdet.

Idet kvinnen ble ført inn i salen ba hun tilhørerne om å gå. Mennene som hadde møtt opp hørte på hva hun sa, reiste seg og gikk ut. På veien skal det ha kommet et utsagn fra en av dem på romani.

- Nå ble det nettopp rettet en drapstrussel mot min klient, sa kvinnens forsvarer, Vidar Storvik, til dommeren, før kvinnen brast i gråt.

- Dette er akkurat i tråd med hva denne saken handler om. Som dommeren sikkert vet har det vært mye rabalder i denne saken, sa han.

Deretter ønsket forsvareren å få TV2s opptak de gjorde i salen som et bevis dersom kameraet snappet opp det som ble sagt i mikrofonen.

Etter at mennene valgte å forlate salen ble salen sikret med både politi og arrestpersonell både inne og utenfor salen.

Nekter for trussel

- Karoli-kvinne drapstruet i retten

Representanter for Jansen-familien mener på sin side at det aldri ble uttrykt noen drapstrussel i salen.

- Vi sa ingenting. Vi skulle egentlig ikke vært der. Vi trodde det var en i vår familie som var der inne, sier et familiemedlem til Dagbladet.no.

Han sier de ikke ønsker å ha noe med den siktede kvinnen å gjøre.

- Det er ingen som vil true med noe slikt i en rettssal. Det er sånt man bare ikke gjør, sier medlemmet.

På VIC-lista

Tidligere i ettermiddag ble en 18 år gammel mann, også fra Rakoli-familien, varetektsfengslet i fire uker, siktet for det samme forholdet som den 44 år gamle kvinnen.

- I tillegg til selve fengslingen må ha en sitte en uke i isolasjon og under brev- og besøksforbud. Jeg kan ikke forstå hvorfor han må det. Dette tar han veldig tungt, sier mannens forsvarer, Randulf Å. Riderbo til Dagbladet.no.

Politiet på sin side begrunner det med fare for bevisforspillelse. 18-åringen skal i juni i retten tiltalt for en rekke rans- og trusselforhold. Av den grunn mener de det også er fare for gjentakelse.

- Karoli-kvinne drapstruet i retten

Mannen er også på politiets VIC-liste, den såkalte «Very Important Criminals»-lista.

- Dette gir oss muligheten til å gjennomføre etterforskningen. Vi tar sikte på å bli ferdig så fort som mulig og hurtigberamme den, sier politiadvokat Per Håkon Sand.

Møtte opp for familien

Den siste og tredje siktede som blir fremstilt for varetektsfensgling i dag tilhører Jansen-familien. Rundt 20 personer fra slekten hadde møtt opp i Oslo tingrett for å følge fengslingsmøtet.

- Han er en uskyldig mann. Politiet mener han har noe med skytinga på Bjølsen å gjøre, men det har han ikke, sier Alberto Holm til Dagbladet.no.

Han håper nå det blir fred mellom familiene.

- Det er viktig at de som er ute etter oss blir fengsla. Det har hendt så mye i det siste. Det er forferdelig, mener han.

Hva kan dere gjøre for å skape fred?

- Vi er stille og rolige vi, hevder han. 

- Vi stoler på at politiet og Norge tar seg av dette nå. Jeg håper de gjør det, slik at vi slipper dette noe mer, fortsetter Holm.

STYRKET SIKKERHET: Etter den angivelige drapstrusselen ble det tilkalt både politi og flere arrestforvarere til sal 150 i Oslo tingrett. Disse passer på utenfor, slik at ingen uvedkommende skulle få komme inn i salen, der kvinnen ble fremstilt for varetektsfengsling.
UENIG I FENGSLING: Politiadvokat Per Håkon Sand fikk medhold fra dommeren om at 18-åringen skulle varetektsfengsles. Mannens advokat, Randulf Å. Riderbo, tok på vegne av sin klient betenkningstid.