BLODIG OPPGJØR: Slik så det ut utenfor Torshov Bingo da to menn i Karoli-familien ble angrepet inne på bingoen 1. april i fjor. Foto: Geir Barstein / Dagbladet
BLODIG OPPGJØR: Slik så det ut utenfor Torshov Bingo da to menn i Karoli-familien ble angrepet inne på bingoen 1. april i fjor. Foto: Geir Barstein / DagbladetVis mer

Karoli-sønn kledde av seg for å vise kniv- og machetearrene i retten

Retten mente det var å dele for mye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Du behøver ikke kle av deg! Det vil bli lagt fram dokumentasjon av skadene dine senere vil jeg anta, sa tingrettsdommer Per Gammelgård da sønnen til René Karoli plutselig vrenget av seg alle klærne på overkroppen i Oslo tingrett i dag.

Det var litt ute i hans forklaring om da han ble angrepet av flere menn på Torshov Bingo 1. april i fjor, den 25 år gamle mannen valgte å ta av seg sin blå bomullsgenser og hvite t-skjorte.

- Se her, sa han og gikk mot dommerbordet og pekte rundt på kroppen sin.

- De er mordere, sa han videre.

Gammelgård og aktor, statsadvokat Bjørn Kristensen, pekte begge på at det ikke var nødvendig å kle av seg i retten og fornærmede ble bedt om å ta på seg klærne igjen.

Ifølge tiltalebeslutningen ble han påført blåmerke i pannen, kuttsår på høyre sete, stikksår i venstre skulder, overarm, albue og i brystkassen. Knivstikkene skadet brysthulen og bukhulen, og førte til luftansamling rundt venstre lunge og punktering av venstre tykktarmsbøy. Skaden i venstre brysthule og i venstre del av bukhulen var eller kunne være livstruende, ifølge tiltalen.

Fem menn er tiltalt for drapsforsøk, ingen erkjenner straffskyld for drapsforsøk, men fire av mennene vedgår at de var på stedet og brukte vold.

Den 25 år gamle mannen sa i retten at han ikke husker mye fra angrepet.

- Jeg husker jeg ble slått i bakhodet med et balltre. Etter det husker jeg ikke mye, sa Karoli-sønnen, men sa at da han så overvåkingsvideoen fra stedet har det vekket hans hukommelse noe.

Mannen brøt sammen flere ganger og sa at han ikke orket å snakke om angrepet.

Mannen får nå spørsmål fra de fem forsvarsadvokatene i saken. I går ble faren hans, Rene Karoli, kraftig provosert av utspørringen og satte på et tidspunkt fart mot en av de tiltalte. Det hele ble avverget av politiet i salen.

Stemningen i rettssal 127 i Oslo tingrett, der rom-rettssaken pågår, har så langt vært langt roligere i dag enn i går.

Dommer Per Gammelgård satte i dag en streng tone og advarte alle som skapte uro eller kom med trusler i retten, ville bli sendt ut.

KAROLIS SKADER: René Karoli viste fram skadene til fotografene i retten. I dag kledde sønnen av seg for å vise frem sine skader for retten.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KAROLIS SKADER: René Karoli viste fram skadene til fotografene i retten. I dag kledde sønnen av seg for å vise frem sine skader for retten. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer