STO I VITNEBOKSEN: René Karoli sto i vitneboksen midt i rommet da han plutselig satte fort mot en tiltalt som sitter til venstre for advokat Øystein Storrvik nærmest i bildet. Foto Nina Hansen
STO I VITNEBOKSEN: René Karoli sto i vitneboksen midt i rommet da han plutselig satte fort mot en tiltalt som sitter til venstre for advokat Øystein Storrvik nærmest i bildet. Foto Nina HansenVis mer

Karoli stanset av politiet da han plutselig satte fart mot tiltalt

Hevdes nye trusler i rom-rettssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I rom-rettssaken som pågår i Oslo tingrett har "sigøynerkongen" René Karoli startet sin forklaring om da han ble angrepet av flere menn på Torshov bingo i Oslo 1. april i fjor.

Et stykke ut i sin forklaring startet han å snakke på språket romanes hvor en av de tiltaltes forsvarere, advokat Øystein Storrvik, avbrøt og sa at hans klient opplevde det som trusler.

René Karoli ble kraftig provosert og han begynte å skrike tilbake til advokaten og han løp fra vitneboksen midt i rommet og rett mot den tiltalte mannen som sitter nærmest vitneboksen.

Karoli hevet høyrearmen, men ble stanset av politivakter som satt like ved. Karoli og den tiltalte ble holdt tilbake mens ordene haglet i rommet. De norske ordene "drittsekk" og "morder" var blant ordene som falt. Mange av tilhørerne reiste seg også.

- I denne rettssalen snakker du norsk Karoli! Slike utfall skal vi ikke har noe av. Hvis dette fortsetter må du ut. Du må gjerne vise følelser, men ikke på denne måten, sa administrator til Karoli.

Karoli skal egentlig forklare seg om hvordan han opplevde dramaet på Torshov Bingo 1. april i fjor. Karoli ble nesten drept av de mange knivstikkene han ble påført. De fem tiltalte mennene i retten nekter for drapsforsøk, men innrømmer å ha vært på stedet.

Han forklarte at han var på bingoen for å slappe av, blant annet med sin sønn. Han sa han hadde vært der en halvtimes tid da mennene plutselig kom inn.

- De begynte bare å hugge mot meg, stikke meg, slå meg og drepe meg. De sa: "Hallo, vi har kommet for å drepe deg.", sa Karoli i retten.

Han blir veldig frustrert når han snakker om at hans 24 år gamle sønn også blir angrepet.

- Jeg holdt min 24 år gamle sønn i mine armer og sa, vi møtes i himmelen. Det sprutet blod ut av ham, fortalte han.

Dagbladet kommer med mer.

STANSET: Rene Karoli ble stanset av politiet før han kom fram.  FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
STANSET: Rene Karoli ble stanset av politiet før han kom fram. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer