DELER UT NOBELPRISEN I MEDISIN:  Karolinska Instituttet er Sveriges mest prestisjetunge sykehus, og deler hvert år ut Nobels pris i medisin.  Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO/OLIVIER MORIN
DELER UT NOBELPRISEN I MEDISIN: Karolinska Instituttet er Sveriges mest prestisjetunge sykehus, og deler hvert år ut Nobels pris i medisin. Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO/OLIVIER MORINVis mer

Karolinska sykehuset kutter 900 stillinger

I år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ledelsen ved Sveriges største sykehus, Karolinska universitetssykehus, varsler at 900 stillinger ved sykehuset skal vekk.

Fungerende sykehusdirektør Mikael Forss sier at målet er at nedskjæringene skal skje med så små konsekvenser for pasientene som mulig.

- Forandringen kommer til å skje gradvis i løpet av året. Vi vil naturligvis at helsepersonellet skal få bruke mer tid på pasientene, og vi vil bli enda bedre organisert når det gjelder papirarbeid, bemanning og arbeidsrutiner, sier Forss.

Så mange som 600 ansatte kan bli sagt opp. Hvilke det er, er ikke avklart ennå, men det er på det rene at alle personalgrupper vil bli berørt av nedskjæringene.

(NTB-TT)