Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Karpe Diem-Magdi raser mot Erna Solbergs kondolanse til Ariel Sharon

- Har du planer om å gjøre det med alle andre jævler som dør? spør han.

REAGERER:   Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (t.h) er rasende over Ernas Solbergs hilsen etter Ariel Sharons bortgang. Her avbildet sammen med Chirag Rashmikant Patel. Sammen utgjør de to hiphop-gruppa Karpe Diem. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
REAGERER: Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (t.h) er rasende over Ernas Solbergs hilsen etter Ariel Sharons bortgang. Her avbildet sammen med Chirag Rashmikant Patel. Sammen utgjør de to hiphop-gruppa Karpe Diem. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kjendis.no): Etter at den tidligere israelske statsministeren Ariel Sharon døde lørdag, sendte Erna Solberg ut en pressemelding for å uttrykke sin medfølelse:

- Overfor Israels statsminister Benjamin Netanyahu og det israelske folk vil jeg uttrykke min dypeste medfølelse ved tidligere statsminister Ariel Sharons bortgang. Ariel Sharon har vært en sentral skikkelse i sitt land i flere tiår. I dag har en sterk leder gått bort og mine tanker går i dag også til Sharons familie, sto det å lese i pressemeldingen.

«En jævel» Og det er denne uttalelsen som har fått norsk-egypteren Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid i hiphop-gruppa Karpe Diem til å reagere. På gruppas offisielle instgramkonto skrive han:

«En 85 år gammel jævel, som viet store deler av sitt liv til det israelske krigsmaskineriet, er død. Og du sendte ut en pressemelding med «din dypeste medfølelse» til det israelske folket. Og du omtalte ham som «en sterk leder» og «en sentral skikkelse». Og du skrev ikke noe mer om Ariel Sharon»

«Har du planer om å gjøre det med alle andre jævler som dør? Har du planer om å omtale dem som sterke ledere eller sentrale skikkelser, uten å skrive noe mer?».

Han mener Erna Solberg forsøker å sikre seg ved å «holde seg nøytral, ved å verken kritisere eller støtte».

Etterspør kondolanser til palestinerne «Du skrev jo tross alt «sterk leder» og ikke «god leder». Du skrev jo tross alt at han var en «sentral skikkelse», og det er det ingen som kan nekte for. Men du skrev ikke noe mer om Ariel Sharon.»

«Du har ikke sendt ut en pressemelding med «din dypeste medfølelse» til familien til alle palestinerne som ble massakrert i Sabra og Shatila? Eller familien til de som ble drept under intifadaene? Eller i konflikt med settlerne? Eller familien til egypterne, syrerne og jordanerne som døde under seksdagerskrigen? Eller til libaneserne som døde under invasjonen? Du har ikke sendt ut en pressemelding med «din dypeste medfølelse» til alle de palestinske flyktningene som har mistet både hjem og familiemedlemmer som følge av okkupasjonen? Nøytral er et standpunkt i denne konflikten. Det har det vært lenge. Magdi»

Dagbladet har rettet en henvendelse til Statsministerens kontor, men har forløpig ikke fått noen kommentar.
-

INSTAGRAM:  Erna Solberg får gjennomgå på Karpe Diems instagramkonto etter hennes kondolanser til Ariel Sharons familie og det israelske folk. Foto: Skjermdump fra Instagram
INSTAGRAM: Erna Solberg får gjennomgå på Karpe Diems instagramkonto etter hennes kondolanser til Ariel Sharons familie og det israelske folk. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer