Karrierekvinnene kan kjøpe seg barn

LONDON (Dagbladet): Nå kan karrierekvinner kjøpe seg et framtidig barn. Den første klinikken i Europa hvor kvinner kan få hentet ut og frosset ned et egg, er offentlig godkjent i Storbritannia. Vel 30000 kroner vil det koste å sikre seg et barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karrierekvinner som ikke har tid til familie og barn skal kunne kjøpe seg et lykkelig liv. Uten bekymringer, og med muligheter for å få barn absolutt når de vil, kan kvinnene komme til klinikken som er klar til å ta imot dem.

Motstand

De kvinnene som ønsker det skal kunne bestille time på klinikken, og få frosset ned et egg med tanke på framtida. Dette nedfrosne egget gjør at de uten å tenke på egen familie kan konsentrere seg om jobben så lenge det passer dem.

Dette er konseptet og klinikkens planer. Men godkjennelsen av klinikken har skapt storm. Leger og motstandere frykter nå at dette er første skritt i retning av at karrierekvinner kan kjøpe seg såkalte «designerbabyer».

Unge kvinner

Reproduksjon og Gynekologisk Senter i London har fått godkjennelse, og de vil starte det nye tilbudet umiddelbart. Kvinnene må være under 35 år når de kommer for å fryse ned egget, og de kan komme tilbake når det passer dem.

Foreløpig er lisensen begrenset til kunne å gjelde nedfrysing av egg, men det er ventet at klinikken også vil søke om lisens for å befrukte eggene. Og da er man inne i et komplisert juridisk terreng.