Karroubi anerkjenner ikke Ahmadinejad-regjeringen

I dag stoppet Iran utgivelsene av opposisjonens partiavis.

PROTESTERER MOT AHMADINEJAD: Mehdi Karroubi (i midten) kom på fjerdeplass i presidentvalget 12. juni. Her er han under en av de store gatedemonstrasjonene mot det påståtte valgfusket i presidentvalget. Foto: Scanpix
PROTESTERER MOT AHMADINEJAD: Mehdi Karroubi (i midten) kom på fjerdeplass i presidentvalget 12. juni. Her er han under en av de store gatedemonstrasjonene mot det påståtte valgfusket i presidentvalget. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Opposisjonskandidat Mehdi Karroubi skriver i et innlegg at han ikke anser Ahmadinejads regjering for å være legitim. Onsdag stoppet Iran utgivelsene av hans partiavis.

Den reformvennlige presidentkandidaten, som kom på fjerdeplass i valget i Iran 12. juni, skriver i et innlegg på partiets hjemmeside at han ikke anerkjenner Ahmadinejad-regjeringen.

Innlegget er postet tirsdag kveld, etter at Vokterrådet mandag avviste opposisjonens anklager om valgfusk, og godkjente valgresultatet.

«Jeg anser ikke denne regjeringen som legitim og jeg vil fortsette å kjempe. Jeg er klar for å samarbeide med reformvennlige mennesker og grupper», skriver Karroubi.

Irans myndigheter svarte raskt med å hindre publiseringen av en avis knyttet til opposisjonskandidatens parti, ifølge partiet selv.

«I går kveld, etter at Karroubi hadde kommet med sin uttalelse, stanset representanter for kulturdepartementet publiseringen av Etemad Mellis avis», skriver partiet på sine nettsider.

De hevder myndighetene forsøkte å sensurere Karroubis uttalelser.

Irans myndigheter advarte tirsdag opposisjonen om at de ikke vil tolerere flere protester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer