Karroubi avviser Vokterrådets utspill

Iransk presidentkandidat vil ikke delta i valggranskingen.

VIL IKKE DELTA I DEN OFFISIELLE VALGGRANSKNINGEN: To av tre utfordrerkandidater, Hossein Mousavi og Mehdi Karroubi (bilde) ved det iranske presidentvalget har takket nei til å delta i granskningen av påstått valgjuks i regi av Vokterrådet. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
VIL IKKE DELTA I DEN OFFISIELLE VALGGRANSKNINGEN: To av tre utfordrerkandidater, Hossein Mousavi og Mehdi Karroubi (bilde) ved det iranske presidentvalget har takket nei til å delta i granskningen av påstått valgjuks i regi av Vokterrådet. Foto: AFP PHOTO/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Også den andre av utfordrerkandidatene ved Irans presidentvalg avviser å delta i det nesten allmektige Vokterrådets valggransking.

Presidentkandidaten Mehdi Karroubi avviste i dag i praksis invitasjonen fra Vokterrådet om å sende en representant til deres granskningspanel.

- Hvis et uavhengig panel oppnevnes av Vokterrådet med fult ansvar for å granske alle sider ved valget, vil jeg ønske det velkomment og nominere en representant, skriver den reformvennlige Karroubi i et brev som søndag ble offentliggjort i avisen hans Etemad Melli.

I praksis sier han dermed nei til å delta i Vokterrådets utvalg.

I går sa den viktigste opposisjonskandidaten Mir Hossein Mousavi nei til å delta med egen representant i Vokterrådets utvalg.

Den tredje utfordreren ved presidentvalget sa i går at han ville være med dersom Mousavi og Karroubi sendte representanter til det samme utvalget.

Dermed ser det ut til at ingen av de tre utfordrerne vil delta i den offisielle valggranskningen.

(NTB)