Cancun:

Kartellsjefen og kona ble drept på sykehuset. Nå eksploderer den blodige volden i ferieparadiset

14 personer ble drept på 36 timer i forrige uke. Narkotikavolden er i ferd med å ta over også i ferieparadiset Cancún.

KRIG: Volden i turistfavoritten Cancún har eksplodert den siste tida. I forrige uke ble 14 personer drept på bare 36 timer. Foto: Alonso Cupul / EPA / NTB Scanpix
KRIG: Volden i turistfavoritten Cancún har eksplodert den siste tida. I forrige uke ble 14 personer drept på bare 36 timer. Foto: Alonso Cupul / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mexico har i en årrekke vært herjet av volden som følger de store narkotikakartellene, og kampen om territorier fra sør til nord.

I fjor opplevde landet sitt blodigste år på to tiår da hele 29 000 mennesker ble drept, og volden gjennomsyrer alle lag av samfunnet.

Likevel har de store turistmagnetene lenge vært skånet for det ekstreme blodbadet. Sånn er det ikke lenger.

Drapsbølge

I slutten av forrige uke ble 14 personer drept på bare 36 timer i ferieparadiset Cancún på Mexicos østkyst - den verste voldsbølgen byen har opplevd.

Dette skjedde samtidig som at unge amerikanere flokket til byens strender og hoteller i forbindelse med «spring break», og flere av drapene skjedde bare noen kilometer fra de mest populære feststedene. Det skriver Noticaribe.

Og det ligger an til å bli et blodig år i Cancún. Bare siden nyttår har mer enn 100 personer blitt drept i gatene som tidligere har vært skjermet for de verste kartell-oppgjørene, men den tiden er nå forbi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer