Kartet viser årets voldtektsbølge i Oslo

35 av 48 overfallsvoldtekter er begått i sentrum.

VOLDTEKTSBØLGE: Dette er oversikten over samtlige 48 overfallsvoldtekter og forsøk på dette per 27. oktober i år. 35 av 48 er begått av i sentrum av Oslo. Foto: Oslo politidistrikt.
VOLDTEKTSBØLGE: Dette er oversikten over samtlige 48 overfallsvoldtekter og forsøk på dette per 27. oktober i år. 35 av 48 er begått av i sentrum av Oslo. Foto: Oslo politidistrikt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har så langt i år vært 48 overfallsvoldtekter eller forsøk på dette i Oslo.

I dag kan Dagbladet presentere et oversiktskart som viser hvor samtlige har funnet sted.

Sist helg skal en 21 år gammel jente ha blitt voldtatt av to menn i Slottsparken. Søndag morgen ble en 17 år gammel jente funnet naken av en forbipasserende i Torggata i Oslo.

Hun skal ha blitt holdt fanget og voldtatt i en leilighet i en bygård like ved.

Krever mer politi i gatene Den dystre statistikken synliggjør en dobling i slike saker siden i fjor. Bare sju av disse er oppklart, ifølge Aftenposten.

- Alle patruljene skal få dette kartet så de vet hvor voldtektene foregår, sier politimester i Oslo Anstein Gjengedal til Aftenposten.no.

Opposisjonen på Stortinget har reagert på voldtektsbølgen, og Frp-leder Siv Jensen krever mer synlig politi i gatene, og tiltak rettet mot det hun oppfatter som overrepresentasjonen av asylsøkere i sakene.

- Norge topper voldtektsstatistikken i Skandinavia. Det er lite ærefullt. Når skal regjeringen sette i verk tiltak som virker? Det går av bølge av voldtekter over Oslo, noe som er en fallitterklæring for likestillingen og for tryggheten i samfunnet, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer