Kartlegger bevegelsene til barnedrapssiktet

Ber publikum om hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Kragerø trenger hjelp fra publikum til å finne ut hva den siktede 29-åringen gjorde den dagen han skal ha drept sin egen datter.

- Vi prøver å sette sammen et helhetlig bilde av hva han har gjort, sier Thor Erik Hegle, leder for etterforskningsseksjonen ved Kragerø politistasjon, til NTB.

29-åringen fra Kragerø har erkjent at han tok livet av sin egen fem år gamle datter, men ikke erkjent straffskyld etter tiltalen.

Politiet jobber nå med å kartlegge bevegelsene hans drapsdagen. Den kulminerte med at mannen krasjet sin blå Ford Focus inn i en annen bil på et gårdstun i Drangedal. Vitner fant mannens døde datter i bilen.

Ber om observasjoner

Nå går etterforskerne i Kragerø ut og ber publikum melde seg med observasjoner av bilen i et tidsrom på åtte timer kvelden tirsdag 6. mai.

- Mannens forklaring er bare en del av et større bevisbilde som skal presenteres når saken skal opp for retten, sier Hegle.

«Dersom noen har opplysninger om en slik bil i Kragerø og/eller Drangedal med omegn i tiden 06.05.08 kl. 16.00 til 07.05.08 kl. 00.10, bes politiet om å bli kontaktet på telefon 02 800», skriver politiet i etterlysningen.


Flere teorier

En av teoriene politiet jobber etter er at mannen forsøkte å ta sitt eget liv etter at han drepte datteren.

ETTERFORSKER: Politiet ber om tips i drapssaken i Kragerø. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet
ETTERFORSKER: Politiet ber om tips i drapssaken i Kragerø. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet Vis mer

- Det er viktig for meg å understreke at vi på ingen måte har låst oss til denne teorien. Den framstår ikke for oss som noe mer sannsynlig enn andre teorier vi jobber etter, sier Hegle.

29-åringen skal avhøres på nytt denne uka, men Hegle vil ikke si hva som er kommet fram i avhør så langt.

- Etterforskningen fortsetter med full tyngde utover uka, sier han.

(NTB)

DREPT: Alexandra Bohnhorst Eneberg Sandvik (5).