Kartlegger hver eneste turgåer etter sjokkfunnet

Massiv Kripos-jakt på ukjent gjerningsperson. Tror Anja Weløy Aarseth (21) kan ha blitt drept.

- MANGE FOLK: Det var fint vær i området da ugjerningen skjedde, og politiet har derfor et massivt kartleggingsarbeid foran seg. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
- MANGE FOLK: Det var fint vær i området da ugjerningen skjedde, og politiet har derfor et massivt kartleggingsarbeid foran seg. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har satt i gang en svært omfattende etterforskning etter at en ung kvinne ble funnet død ved en tursti på Akslafjellet i 13-tida idag. Alt tyder på at kvinnen er drept - av en ukjent gjerningsperson.

Politiet går ut fra at avdøde er Anja Weløy Aarseth (21), som ble meldt savnet etter at hun ikke kom hjem fra en joggetur i området onsdag kveld. Identiteten er ikke formelt bekreftet, men 21-åringens familie er varslet og leteaksjonen avsluttet.

Kripos har nå tre taktiske etterforskere i Ålesund, som samarbeider med flere enn 20 lokale etterforskere og alle andre tilgjengelige ressurser ved politistasjonen. I tillegg er tekniske etterforskere fra Kripos på vei fra Oslo.

- Vi har blant annet styrket tipsmottaket vårt, for vi får nå inn veldig mange tips som må registreres og sorteres. Deretter må vi gjennomføre avhør på bakgrunn av tipsene, sier politiadvokat Ynge Skovly.

- Kartlegger alle Før kvinnen ble funnet hadde politiet ingen indikasjoner på at det dreide seg om en kriminalsak, og etterforskerne starter trolig på bar bakke i jakten på gjerningspersonen.

Politiadvokaten bekrefter at etterforskerne har begynt arbeidet med å pusle på plass en oversikt over hver eneste person som har oppholdt seg i det aktuelle området rundt gjerningstidspunktet. Om det dukker opp beskrivelser av turgåere eller andre personer som ikke har meldt seg selv til politiet, kan disse bli sentrale i jakten.

- Vårt siktemål er å kartlegge alle bevegelser der oppe. Derfor har vi bedt alle om som har vært der i det aktuelle tidsrommet å melde seg, sier Skovly til Dagbladet.

Kartleggingsjobben kan bli enorm.

- Det var fint vær denne dagen og det var nok mye folk i turområdet, sier Skovly.

Funnet av hund Funnstedet ligger bare noen hundre meter øst for Fjellstua på Aksla, ikke langt fra en stor sti. Kvinnen ble funnet av en hundepatrulje, som ledd i finsøket av turområdet. Tidligere hadde det flere ganger vært letemannskaper like i nærheten som trolig har passert like ved.

- Funnstedet er i nærheten av det naturlige turområdet, men letemannskapene gikk ikke så langt fra stien under grovsøkene, sier Skovly.

Lokale politifolk har i dag bare sikret funnstedet og «fryst» området i påvente av at kriminalteknikere fra Kripos i kveld ankommer Ålesund. Det er derfor ikke endelig klarlagt om kvinnen ble drept eller på annen måte utsatt for vold som ledet til dødsfallet.

- Funnstedet skal finkjemmes. Det er viktig at det er mest mulig uberørt fram til Kripos-teknikerne får undersøke det, sier politiadvokat Yngve Skovly til Dagbladet.

Han vil ikke gå inn på hvilke skader kvinnen hadde som fikk de første politifolkene på stedet til å slå drapsalarm.

- Jeg vil ikke si hvorfor vi mener dette er en kriminell handling. Vi holder alt om dette for oss selv foreløpig, det er bare noen timer siden vi gjorde funnet, sier Skovly.

- KRIMINELL HANDLING: Politiadvokat Ygve Skovly fortalte på en pressekonferanse i Ålesund i ettermiddag at den døde kvinnen trolig har blitt utsatt for en kriminell handling. Foto: NTB SCANPIX
- KRIMINELL HANDLING: Politiadvokat Ygve Skovly fortalte på en pressekonferanse i Ålesund i ettermiddag at den døde kvinnen trolig har blitt utsatt for en kriminell handling. Foto: NTB SCANPIX Vis mer