Kartlegger publikum i dyreparken

Politiet har fått to tips av interesse.

DRIKKEFLASKE: Sjimpansen Julius holdt på å bøte med livet etter at han drakk fra en flaske som ble kastet inn i "Apeburet" i Kristiansand Dyrepark. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag ble det kjent at sjimpansen Julius ble alvorlig syk i vinterferien etter at å ha drukket innholdet i en plastflaske som ble kastet inn til ham.

Politiet har fått tips

Blodprøver og urinprøver viste at Julius var påvirket av narkotika, og mistanken rettes mot en plastflaske som skal ha blitt kastet inn på «Apeøya».

Forholdet er politianmeldt, og flaska skal undersøkes av politiet.

- Vi jobber videre med saken. Vi har ingen mistenkte, sier etterforskningsleder Petter Sandell til Dagbladet onsdag ettermiddag.

Han forteller at politiet har fått to tips som er av interesse, og prøver å kartlegge hvem som har vært i området.

Det har også blitt avdekket gjenstander som har blitt sendt til krimteknisk undersøkelse.

Sandell ønsker ikke å si noe om hva slags stoff det var i flaska.

- Hva slags konsekvenser vil gjerningspersonen stå overfor?

- Det er dyrevelferdsloven. Grov overtredelse kan straffes med fengsel inntil tre år, sier Sandell.

TIL ANGREP: Julius ble hele Norges kjæledegge da han vokste opp i en menneskefamilie. Nå er han sjef i flokken, noe som gjør at det ikke lenger er trygt for fosterforeldrene å kose med ham. Vis mer Vis mer

Psykoseliknende tilstand

Det var 21. februar Julius, som blir 40 i år, ble alvorlig syk. Dyrepassere ble først oppmerksom på at han beit seg i armen og oppførte seg unormalt.

Han skal ha gått inn i en psykoseliknende tilstand. Etter å ha blitt tatt under behandling er den populære sjimpansen nå utenfor livsfare.

- Det er helt forferdelig at noen i det hele tatt kan komme på tanken. Det er å være ordentlig slem mot et dyr, så vi håper politiet kan få fatt i den eller de som har gjort dette, sa veterinær Rolf-Arne Ølberg i Dyreparken i Kristiansand til Dagbladet.

Parallelt med etterforskningen jobber Dyreparken med å gjennomgå opptak fra alle overvåkningskameraer i Parken fra den aktuelle dagen.

Det var en familie som oppholdt seg inne i dyreparken den aktuelle dagen som henvendte seg til en dyrepasser og fortalte at de hadde sett at en person hadde kastet inn en plastflaske til sjimpansene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer