Kartverksveteran Bjørn Geirr (75) vil gi en bit av Norge til Finland

- Det må være en fin gave fra det norske til det finske folket.

FJELLTOPP: Det høyeste punktet i Finland (1325 moh) ligger i en fjellside hvor selve fjelltoppen ligger i Norge (1331 moh).
FJELLTOPP: Det høyeste punktet i Finland (1325 moh) ligger i en fjellside hvor selve fjelltoppen ligger i Norge (1331 moh). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bjørn Geirr Harsson (75), pensjonert sjefsingeniør i Kartverket, har et litt uvanlig forslag: Han vil gi bort en bit av Norge.

- Jeg har jobbet i Statens kartverk, og er nå pensjonist. I 1972 fløy jeg i helikopter i hele Finnmark og Troms og målte tyngdekraften, og da var vi nær finskegrensa. Det var da vi så at det høyeste punktet i Finland lå i fjellsiden. For meg så det ut som høyeste punktet i Finland lå i Norge.

Saken er allerede omtalt av den svenskspråklige avisa Hufvudstadsbladet, i Helsinki og den finskspråklige ilta-Sanomat.

Hundre år Han oppdaget i år at Finland feirer hundreårsjubileum som fritt land 6. desember i 2017, og tenkte det vil ta tid å få gjennom et slikt forslag. Derfor vil han være tidlig ute med forslaget.

- Det må være en fin gave fra det norske til det finske folket. I stedet for maleri eller statue får de noe som er til nytte!

- Det er kanskje bare tre til fem meter høydeforskjell, men på den måten får de i hvertfall en fjelltopp de kan stå på.

Han forklarer at det bare er snakk om 150 meter rett nordover og 200 meter østover. Det høyeste punktet i Finland (1325 moh) ligger nemlig i en fjellside hvor selve fjelltoppen ligger i Norge (1331 moh).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer