OPPRØRT: President Hamid Karzai hevder NATO-ledede styrker drepte flere sivile - deriblant opptil seks barn - i et luftangrep. Foto: AFP/Scanpix
OPPRØRT: President Hamid Karzai hevder NATO-ledede styrker drepte flere sivile - deriblant opptil seks barn - i et luftangrep. Foto: AFP/ScanpixVis mer

Karzai anklager NATO for barnedrap

Afghanistans president Hamid Karzai mener NATO-styrker drepte opptil sju sivile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hamid Karzai anklager NATO-ledede styrker for å ha drept opptil sju sivile, flesteparten av dem barn, i et luftangrep sør i landet.

Angrepet skjedde sent onsdag i Zhari-distriktet i Kandahar-provinsen, et område hvor mange Taliban-opprørere skal befinne seg.

President Karzai fordømmer angrepet, der seks barn og en voksen skal ha blitt drept.

Ifølge guvernøren i Kandahar var luftangrepet rettet mot opprørere som var i ferd med å legge ut veibomber. De flyktet senere inn i en landsby og gjemte seg blant sivile hus, hvorpå ISAF-styrker gikk til angrep mot veien de befant seg på.

Versjonen fra lokale myndigheter i Zhari er imidlertid at NATO-styrkene angrep opprørere som la ut eksplosiver, men bommet og traff et boligområde i nærheten.

Den NATO-ledede ISAF-styrken i Kabul medgir at flere sivile ble såret og drept i det som var ment å være et angrep mot opprørsaktivitet. Hendelsen skal nå granskes, både av NATO selv og afghanske myndigheter.

(NTB)