Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Karzai blir overkjørt uten NATO

Opprørerne tar over på fem minutter, sier Storbritannias utenriksminister David Miliband.

 MØTTES FREDAG:  Storbritannias utenriksminister David Miliband (til venstre) har dystre spådommer om hvor lenge Afghanistans president Hamid Karzai til greie seg hvis NATO-styrkene trekkes ut. De to møttes i presidentpalassset i Kabuk fredag. Foto: MOSSOUD HOSSAIN, REUTERS/SCANPIX.
MØTTES FREDAG: Storbritannias utenriksminister David Miliband (til venstre) har dystre spådommer om hvor lenge Afghanistans president Hamid Karzai til greie seg hvis NATO-styrkene trekkes ut. De to møttes i presidentpalassset i Kabuk fredag. Foto: MOSSOUD HOSSAIN, REUTERS/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Den afghanske regjeringen ville raskt falle om NATO trekker styrkene ut av landet nå, sier Storbritannias utenriksminister David Miliband.

- Hvis de internasjonale styrkene dro, ville opprørsstyrkene overkjøre styrkene som er forberedt på å gjøre motstand, og vi ville være tilbake til begynnelsen - du kan selv velge tiden: fem minutter, 24 timer, sju dager, sier Miliband til avisa The Guardian.

Etter å ha vært til stede ved innsettelsen av Hamid Karzai til sin andre presidentperiode, sier Miliband at afghanerne synes det er synd de trenger hjelp, men de vet det er nødvendig fordi ellers ville landet blitt overkjørt.


Motstanden vokser

Etter at 230 britiske soldater er falt i Afghanistan, vokser motstanden mot at Storbritannia deltar i den internasjonale koalisjonen mot Taliban og al-Qaida.

Statsminister Gordon Brown har argumentert for engasjementet ved å si at de britiske soldatene er i Afghanistan for å beskytte Storbritannia mot terror.

Ifølge Miliband er det nødvendig å få fram at kostnadene ved å være med er store, men at kostnadene er større ved å trekke seg ut.

(NTB - Reuters).


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media