- Karzai, du har fem år på deg

G8-landene krever konkrete steg fra den afghanske presidenten.

ENIGE: David Cameron, Barack Obama og resten av G8-landenes statsoverhoder stiller klare krav til Afghanistans president Hamid Karzai. Foto: REUTERS/SCANPIX
ENIGE: David Cameron, Barack Obama og resten av G8-landenes statsoverhoder stiller klare krav til Afghanistans president Hamid Karzai. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| G8-landene gir for første gang Hamid Karzai en klar tidsfrist og krever konkrete steg fra den afghanske presidenten.

Lederne i verdens rikeste industriland mener blant annet at de afghanske sikkerhetsstyrkene innen fem år selv i stor grad må ta ansvaret for sikkerheten i landet.

G8-landene krever også økt kamp mot korrupsjon og narkotrafikk fra Karzais side, og ber i en kunngjøring om økt innsats for å bedre menneskerettighetene og styresettet i landet, og for å reformere rettsvesenet og styrke de offentlige tjenestene.

G8-landene krever også at det blir gjennomført endringer i valgloven før valget på ny nasjonalforsamling i Afghanistan i september.

Storbritannias statsminister David Cameron understreket under lørdagens G8-møte i Canada at britenes støtte til krigen vil synke dersom ikke Karzai tar et krafttak i kampen mot korrupsjon og sørger for å reformere det afghanske valgsystemet.

President Barack Obama understreker også at man nå er kommet til et vendepunkt i Afghanistan.

- Det er av avgjørende viktighet at vi i år bidrar alt vi kan for å få til dette, sa Obama på en pressekonferanse etter G8-møtet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer