Karzai får plastposer fulle av penger fra Iran

- Pengene er en del av vårt naboforhold med Iran. De har bedt om et godt forhold som takk for pengene, sier Afghanistans president.

NÆRE: Mahmoud Ahmadinejad finansierer mye av smøringen til Hamid Karzai, tilbake får han innflytelse i Afghanistan. Ifølge NATO-kilder finansierer han også Taliban-aktivitet i Afghanistan. Her fra Karzais statsbesøk til Iran i august, etter møtet fikk Karzais stabssjef overrakt en plastpose full av penger. Foto: EPA
NÆRE: Mahmoud Ahmadinejad finansierer mye av smøringen til Hamid Karzai, tilbake får han innflytelse i Afghanistan. Ifølge NATO-kilder finansierer han også Taliban-aktivitet i Afghanistan. Her fra Karzais statsbesøk til Iran i august, etter møtet fikk Karzais stabssjef overrakt en plastpose full av penger. Foto: EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): New York Times (NYT) avslørte i går at Afghanistans president, Hamid Karzai, mottar store pengebeløp direkte fra Iran.

Avisa fortalte om et tilfelle der Karzai ventet på Irans ambassadør til Afghanistan i privatflyet sitt, etter statsbesøket i august i år. Da ambassadøren endelig kom, satte han seg ved siden av Karzais stabssjef og næreste medarbeider, Umar Daudzai, og overrakte ham en plastpose full av eurosedler.

Pengene blir brukt ved Karzais kontor i Kabul, opplyser kilder til NYT.

I dag bekrefter Karzai opplysningene til avisa. Han sier pengene har gått til å dekke utgifter han har som president.

- Pengene er en del av vårt naboforhold med Iran. De har bedt om et godt forhold som takk for pengene, og for mange andre ting, sa Karzai på en pressekonferanse.

- USA gir også penger i plastposer Dette går ikke bare én vei, skal vi tro Karzai.

- Vi har også bedt om mye tilbake. Dette er et forhold mellom naboer, og vi vil fortsette å ta imot penger fra Iran. Dette er helt åpent og gjennomsiktig, sier Karzai, som hevder at han har diskutert dette med USAs tidligere president George W. Bush på feriestedet Camp David.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer