Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Karzai i hemmelige samtaler med Taliban

Forverrer sitt forhold til USA.

IKKE SÅ POPULÆR:  Den afghanske presidenten Hamid Karzai har hatt møter med Taliban uten at USA og andre vestlige land har vært involvert. Det liker de dårlig. Foto: Wakil Kohsar/AFP/Scanpix
IKKE SÅ POPULÆR: Den afghanske presidenten Hamid Karzai har hatt møter med Taliban uten at USA og andre vestlige land har vært involvert. Det liker de dårlig. Foto: Wakil Kohsar/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Afghanistans president Hamid Karzai har forhandlet med Taliban uten at USA og andre vestlige land har vært involvert, ifølge New York Times.

Den hemmelige kontakten med opprørsbevegelsen kan være forklaringen på hvorfor Karzai har kommet med en rekke fiendtlige utfall mot USA den siste tiden, skriver avisen, som har snakket med flere ikke navngitte amerikanske og afghanske tjenestemenn.

Nylig beskyldte Karzai amerikanerne for å stå bak en rekke terrorangrep som Taliban antas å ha stått bak. Karzais utfall har bidratt til å skape et enda vanskeligere forhold mellom Washington og regjeringen i Kabul.

Presidenten har heller ikke villet signere en sikkerhetsavtale som skulle sikre fortsatt amerikansk militært nærvær i Afghanistan etter at de NATO-ledede styrkene trekker seg ut innen slutten av året.

Samtalene mellom Karzai og Taliban skal ha ført til få resultater, bortsett fra å undergrave den lille tilliten som er igjen mellom USA og Karzai, ifølge kilder som har fått vite om samtalene.

Samtalene har pågått samtidig som Afghanistan forbereder seg på å avholde presidentvalg 5. april. Karzai kan ikke delta i valget siden han har sittet i to perioder, men både hans bror og flere av hans medarbeidere er blant kandidatene.
(NTB)

Hele Norges coronakart