- Karzai i møter med opprørstopp

Skal ha møtt opprørskommandør som kobles til angrepet på Hotell Serena i 2008. - Vil inngå avtale fordi amerikanske tropper skal trekke seg ut.

- I MØTE: Ifølge Al Jazeera skal Afghanistans president Hamid Karzai ha hatt møter med opprørskommandøren Sirajuddin Haqqani. Dette avvises av hans egne talsmenn. Foto:  REUTERS/Issei Kato/Scanpix
- I MØTE: Ifølge Al Jazeera skal Afghanistans president Hamid Karzai ha hatt møter med opprørskommandøren Sirajuddin Haqqani. Dette avvises av hans egne talsmenn. Foto: REUTERS/Issei Kato/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Afghanistans president Hamid Karzai har hatt møter med opprørskommandøren Sirajuddin Haqqani, ifølge Al Jazeera. Ifølge rapporter skal de to ha møttes for å få på plass en Pakistan-ledet forsoningsprosess.

Haqqanis Taliban-nettverk er beskrevet av militærtopper fra både USA og NATO som deres største strategiske trussel i Afghanistan. Nettverket har utført de mest dødelige angrepene i Afghanistan de siste åra.

Koblet til Serena Hotell Haqqani ble kjent i Norge etter angrepet mot Serena Hotell 14. januar 2008. Dagbladets Carsten Thomassen var blant åtte mennesker som ble drept i angrepet. Ifølge Amrullah Saleh, som ledet Afghanistans etterretningstjeneste etter angrepet, sa at angrepet var planlagt å styrt av Mullah Abdullah, en nær alliert av Haqqani.

Haqqani er sønn av Talibans innflytelsesrike tidligere minister Jalaluddin Haqqani, og beskrives av The Long War Journal som «en av de mest innflytelsesrike opprørskommandørene øst i Afghanistan».

Hamid Karzais talspersoner nekter for at et slikt møte skal ha funnet sted, men også afghanske medier melder om møtet - og at Karzai aktivt forsøker å få i havn en avtale med opprørsgruppene som kjemper mot hans administrasjon. Al Jazeera spekulerer i om årsaken til møtene kan være amerikanernes planer om å trekke seg ut i juli til neste år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer