Karzai landet i tett snøvær

Den afghanske presidenten Hamid Karzai landet i tett snøvær på Oslo Lufthavn i 19.30-tiden i kveld, vel halvannen time forsinket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er i hovedsak her for å takke Norge for den flotte innsatsen landet har gjort som leder av ASG (Den internasjonale støttegruppen for Afghanistan) og gleder meg til oppholdet, sa Karzai til det norske pressekorpset etter å ha landet på Gardermoen søndag kveld.

Han ble møtt av utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson. Sammen kjørte de i bilkortesje til Holmenkollen Park Hotel Rica i Oslo - hvor Karzai skal bo - for å spise middag.

Utviklingsministeren sa til NTB at hun ser fram til møtene med den afghanske presidenten og varsler en vridning i norsk bistand fra humanitær hjelp til bredere og mer langsiktig bistand.

- Jeg gleder meg til dette viktige besøket og håper vi kan fortsette å forbedre det bilaterale samarbeidet mellom våre to land, sa Frafjord Johnson.

Sikkerhetsoppbudet er strengt under det hektiske programmet som venter Karzai på hans tre dager lange besøk i Norge.

Han skal blant annet treffe kong Harald, stortingspresident Jørgen Kosmo og statsminister Kjell Magne Bondevik.

Tirsdag åpner han møtet i den norskledede internasjonale støttegruppen for Afghanistan, sammen med utenriksminister Jan Petersen.

(NTB-Vegard Kvaale)

<B>I NORGE: President Hamid Karzai.