Karzai landet i tett snøvær

Den afghanske presidenten Hamid Karzai landet i tett snøvær på Oslo Lufthavn i 19.30-tiden i kveld, vel halvannen time forsinket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg er i hovedsak her for å takke Norge for den flotte innsatsen landet har gjort som leder av ASG (Den internasjonale støttegruppen for Afghanistan) og gleder meg til oppholdet, sa Karzai til det norske pressekorpset etter å ha landet på Gardermoen søndag kveld.

Han ble møtt av utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson. Sammen kjørte de i bilkortesje til Holmenkollen Park Hotel Rica i Oslo - hvor Karzai skal bo - for å spise middag.

Utviklingsministeren sa til NTB at hun ser fram til møtene med den afghanske presidenten og varsler en vridning i norsk bistand fra humanitær hjelp til bredere og mer langsiktig bistand.

- Jeg gleder meg til dette viktige besøket og håper vi kan fortsette å forbedre det bilaterale samarbeidet mellom våre to land, sa Frafjord Johnson.

Sikkerhetsoppbudet er strengt under det hektiske programmet som venter Karzai på hans tre dager lange besøk i Norge.

Han skal blant annet treffe kong Harald, stortingspresident Jørgen Kosmo og statsminister Kjell Magne Bondevik.

Tirsdag åpner han møtet i den norskledede internasjonale støttegruppen for Afghanistan, sammen med utenriksminister Jan Petersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer