Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Karzai lover å få slutt på korrupsjonen

- Ingen skal utestenges fra den nye regjeringen og retter en utrakt hånd til «brødrene i Taliban».

FEM NYE ÅR: President Hamid Karzai lover å utrydde korrupsjonen i Afghanistan. Foto: AFP/Ahmad Masood/SCANPIX
FEM NYE ÅR: President Hamid Karzai lover å utrydde korrupsjonen i Afghanistan. Foto: AFP/Ahmad Masood/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Afghanistans gjenvalgte president Hamid Karzai lover å utrydde korrupsjonen, sier at ingen skal utestenges fra den nye regjeringen og retter en utrakt hånd til «brødrene i Taliban».

- Afghanistan har vært svertet av korrupsjon. Regjeringen vår har vært svertet av korrupsjon. Vi vil anstrenge oss for å fjerne denne flekken med alle mulige midler, sa Hamid Karzai i en fjernsynsoverført tale tirsdag.

Mandag ble Karzai utpekt som vinner av det kaotiske presidentvalget i landet, etter at motstanderen Abdullah Abdullah trakk seg fra andre valgomgang med henvisning til at den i likhet med første runde ville bli preget av fusk.

Karzai, som lenge hevdet å ha vunnet det nødvendige flertallet i første valgomgang og derfor motsatte seg en andre runde, beklaget tirsdag at den planlagte omkampen 7. november ble avlyst.

- Vi håpet. Det ville ha vært bedre for landet vårt, for den demokratiske prosessen og for oss om vår bror dr. Abdullah hadde deltatt i andre runde, sa Karzai.

Afghanistans gjenvalgte president lover å danne en inkluderende regjering der ingen blir stengt ute.

- Ingen skal bli stående utenfor i denne prosessen og jeg ønsker at alle skal være del av den afghanske regjeringen, sa Karzai.

Han retter også en utstrakt hånd til Taliban-opprørerne, som den siste tiden har gjenerobret stadig flere områder av Afghanistan.

- Vi ber våre brødre i Taliban om å vende hjem og omfavne landet, sa Karzai.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media