Karzai: Noen som har nummeret til Taliban?

Både Afghanistans president og Taliban sier de er klare for samtaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter den blodigste og mest dødbringende perioden siden Taliban-styret ble drevet fra makta i 2001, er det mye som tyder på at det nå går mot samtaler mellom Afghanistans president Hamid Karzai og Taliban.

- Vi er klare, sier en talsmann for Taliban, Yousuf Ahmadi, til nyhetsbyrået AFP.

- Er det noen som har et nummer eller adresse til Taliban? spør president Karzai.

I går viste afghansk fjernsyn bilder av Karzai som ble eskortert vekk fra en fullpakket sportsarena. Presidenten måtte avbryte talen for de 25000 tilskuerne etter at det ble avfyrt skudd i nærheten.

Tilbake i presidentpalasset hvor Karzai hadde avtalt å møte den latviske presidenten Valdis Zatlers, ble det på pressekonferansen etterpå åpnet for samtaler med Taliban.

- Vi har ingen formelle forhandlinger med Taliban. De har ikke engang en adresse. Hvem skal vi snakke med? Jeg skulle ønske at noen kom opp med et telefonnummer med en adresse, med et lederskap vi kan snakke med, sa Karzai, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Nå ser det ut til at Taliban tar utfordringen fra den USA-støttede presidenten. I dag sier de at de er klare for å føre samme type forhandlinger som de førte med sørkoreanske myndigheter i forbindelse med løslatelsen av de 19 sørkoreanske gislene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer