Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Karzai sår tvil om USAs pålitelighet

Setter spørsmålstegn ved om USA er til å stole på i forholdet til Afghanistan.

KARZAI: - Er USA en pålitelig partner for Afghanistan? Er Vesten en pålitelig partner for Afghanistan? spurte Hamid Karzai CNNs reporter.  EPA/STR
KARZAI: - Er USA en pålitelig partner for Afghanistan? Er Vesten en pålitelig partner for Afghanistan? spurte Hamid Karzai CNNs reporter. EPA/STR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||President Hamid Karzai setter spørsmålstegn ved om USA er til å stole på i forholdet til Afghanistan.


Karzai gikk nylig med på å akseptere et det avholdes en andre valgomgang i Afghanistan etter det omfattende jukset som ble avdekket i første runde 20. august.

I et intervju med CNN rettet den afghanske presidenten en pekefinger mot USA.

- Er USA en pålitelig partner for Afghanistan? Er Vesten en pålitelig partner for Afghanistan? Er løftene vi er blitt gitt innfridd? Har vi blitt behandlet som en partner, spør Karzai i intervjuet.

Han sier videre at partnerskap for ham forutsetter at afghanske liv og eiendom blir respektert, så vel som landets tradisjoner. Han ønsker også å vite hvilken retning forholdet mellom Afghanistan og Vesten er i ferd med å ta.

Karzai understreker også at anklagene om valgfusk er blitt blåst ut av proporsjoner.

- Det var noen få feil, noen tilfeller av juks, innrømmer Karzai, som likevel hevder at valget i all hovedsak var «fritt og rettferdighet».

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media