Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Karzais besøk til Norge utsatt

Den afghanske presidenten får ikke signert samarbeidsavtale med Jens Stoltenberg (Ap) fredag.

UTSATT:  Den afghanske presidenten kommer ikke til Norge på fredag. Foto: FAYEZ NURELDINE/ AFP PHOTO / NTB SCANPIX
UTSATT: Den afghanske presidenten kommer ikke til Norge på fredag. Foto: FAYEZ NURELDINE/ AFP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Afghanistans utenriksdepartement informerte onsdag norske myndigheter om at president Hamid Karzais besøk til Norge fredag er utsatt.

Presidenten skal til Norge for å møte statsminister Jens Stoltenberg i Oslo for å signere en samarbeidsavtale. Den forplikter Norge til å støtte landet i lang tid framover.

Avtalen omfatter bistand, politisk og økonomisk samarbeid, og hjelp med å bygge et godt styresett, skriver Bergens Tidende.

Norge forplikter seg til å holde utviklingshjelpen på et høyt nivå også etter 2014 når det internasjonale ISAF-oppdraget i Afghanistan avsluttes.

Norge skal forplikte seg til å støtte landet i perioden 2015-2024. Støtten innebærer blant annet hjelp til oppbygging av Afghanistans hær og Afghanistans politi. Dette har Norge fra før også forpliktet seg til. Norge skal bruke 150 millioner kroner i året til dette formålet. Videre skal landet få hjelp til å forvalte naturressursene. Afghanistan har store mineral-, olje- og gassreserver.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media