Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kasich trekker seg som presidentkandidat

Donald Trumps siste konkurrent er ute av kampen.

UTE: John Kasich bebudet onsdag at han trekker seg fra presidentkampen. Her er han fotografert i slutten av april. foto: REUTERS/Stephen Lam/NTB Scanpix.
UTE: John Kasich bebudet onsdag at han trekker seg fra presidentkampen. Her er han fotografert i slutten av april. foto: REUTERS/Stephen Lam/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av Kasichs rådgivere opplyser til NBC News at han trekker seg.

CNN får bekreftet det samme av to andre kilder.

Dermed er Donald Trump den eneste som er igjen i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat.

Ted Cruz trakk seg også etter nominasjonsvalget i Indiana tirsdag, der Kasich fikk lavest oppslutning av de tre.

Den 63 år gamle guvernøren gir seg etter kun å ha vunnet nominasjonsvalget i én delstat, hjemstaten Ohio. Etter nominasjonsvalget tirsdag hadde Kasich 152 delegater.

En kandidat trenger 1.237 delegater for å vinne nominasjonen innen Republikanernes landsmøte i juli. Trump har på sin side 1.047 delegater.

Sånn sett er det kanskje ingen overraskelse at Kasich nå velger å trekke seg han også. Men senest i går - da Cruz trakk seg fra presidentkampen - sendte en talsmann for Kasich ut melding om at Kasich ikke hadde tenkt seg noe sted.

- Senator Ted Cruz droppet nettopp ut fra presidentkampen og det er opp til oss å stanse Trump og samle partiet vårt tidsnok til å stanse Hillary Clinton,  sto det i eposten som ble sendt ut til Kasichs supportere i går, skriver CNN. 

Kasich skal ifølge kanalen ha droppet arrangementene han egentlig skulle stille opp til i dag. Han har varslet at han vil holde en pressekonferanse i 17-tiden amerikansk tid, altså cirka klokka 23.00 norsk tid i kveld, skriver Politico.

(NTB/ Dagbladet)

Hele Norges coronakart