Kasich trekker seg som presidentkandidat

Donald Trumps siste konkurrent er ute av kampen.

UTE: John Kasich bebudet onsdag at han trekker seg fra presidentkampen. Her er han fotografert i slutten av april. foto: REUTERS/Stephen Lam/NTB Scanpix.
UTE: John Kasich bebudet onsdag at han trekker seg fra presidentkampen. Her er han fotografert i slutten av april. foto: REUTERS/Stephen Lam/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En av Kasichs rådgivere opplyser til NBC News at han trekker seg.

CNN får bekreftet det samme av to andre kilder.

Dermed er Donald Trump den eneste som er igjen i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat.

Ted Cruz trakk seg også etter nominasjonsvalget i Indiana tirsdag, der Kasich fikk lavest oppslutning av de tre.

Den 63 år gamle guvernøren gir seg etter kun å ha vunnet nominasjonsvalget i én delstat, hjemstaten Ohio. Etter nominasjonsvalget tirsdag hadde Kasich 152 delegater.

En kandidat trenger 1.237 delegater for å vinne nominasjonen innen Republikanernes landsmøte i juli. Trump har på sin side 1.047 delegater.

Sånn sett er det kanskje ingen overraskelse at Kasich nå velger å trekke seg han også. Men senest i går - da Cruz trakk seg fra presidentkampen - sendte en talsmann for Kasich ut melding om at Kasich ikke hadde tenkt seg noe sted.

- Senator Ted Cruz droppet nettopp ut fra presidentkampen og det er opp til oss å stanse Trump og samle partiet vårt tidsnok til å stanse Hillary Clinton,  sto det i eposten som ble sendt ut til Kasichs supportere i går, skriver CNN. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer