En av tidenes største svindelsaker

Kasinoimperiet, superyachten ... og en norsk kaptein

En av verdens dyreste superyachter er sentral i en av tidenes svindelsaker.

INSPEKSJON: Her står Malaysias forsvarsminister Mohammad Sabu og Mahathir Mohamad (i midten) sammen med «Equanimity»s norske kaptein Øystein Senneseth ved Port Klang i Malaysia i august i fjor. Foto: EPA / Fazr Ismail
INSPEKSJON: Her står Malaysias forsvarsminister Mohammad Sabu og Mahathir Mohamad (i midten) sammen med «Equanimity»s norske kaptein Øystein Senneseth ved Port Klang i Malaysia i august i fjor. Foto: EPA / Fazr Ismail Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skulle være en stor seier for myndighetene på Malaysia.

Malaysias statsminister Mahathir Mohamad gliste bredt bak mørke pilotbriller da han i august i fjor steg om bord på superyachten «Equanimity».

Han satt plutselig på en stor skatt.

En 91 meter lang yacht med et 20 meter stort basseng på dekk, kino, heis og en egen «beach club». En båt som huser et eget spa-anlegg med sauna, tyrkisk badstu og en skjønnhetssalong, samt flere boblebad. Naturligvis også med landingsplass for helikopter.

Det London-baserte selskapet VesselsValue verdsetter skipet til 175 millioner dollar, og statsministeren gliste bredt da han ble vist rundt på skipet de nettopp hadde tatt i arrest. Han ble vist rundt av skipets kaptein, norske Øystein Senneseth (60).

Millionærsønnen

I New York på slutten av 2000-tallet dukket det plutselig opp en malaysisk mann opp blant byens absolutte elite i finans- og festverden. Den London-utdannede millionærsønnen Jho Low (37) ble avbildet på fest med Paris Hilton i St. Tropez og kjøpte leiligheten til Jay-Z og Beyoncé på Manhattan.

New York Post kalte ham klubblivets «mysteriemann», og Low ble kjent som mannen som fløy en stor delegasjon klubbjenter fra New York til Malaysia og nærmest kastet rundt seg med penger. Men som New York Post også noterte seg: «Spekulasjonene om hvor han får pengene sine fra florerer».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer