Kast klærne med Sunniva

Den tidligere supermodellen Sunniva Stordal fronter en postkortkampanje som har som mål å boikotte klesimport fra militærdiktaturet Burma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den omfattende postkortkampanjen er lansert av Kirkens Nødhjelp og Changemaker.

Kort til Jagland

Postkortene som prydes av Sunniva Stordal er utstedt til utenriksminister Thorbjørn Jagland, med en klar oppfordring om å kaste klær som kommer fra Burma:

    Kjære Thorbjørn Jagland

    I Burma styrer militærregimet landet med vold og overgrep mot befolkningen. Mange av de lovlig folkevalgte, med nobelprisvinner Aung San Suu Kyi i spissen er enten i fengsel, husarrest eller eksil. Bruddene på menneskerettighetene er mange og grove.

    Dette vil jeg ikke være med på. Med mindre forholdene bedrer seg drastisk på kort tid ber jeg deg om å innføre en lovfestet norsk handelsboikott av Burma og sikre at det norske petroleumsfondet ikke investerer i Burma. Jeg ber også om at norske myndigheter må være pådrivere for en slik boikott internasjonalt.

    Vennlig hilsen

    .............

Dyre merkeklær

I en pressemelding fra Kirkens Nødhjelp framgår det at norsk klesimport fra Burma ble nær tredoblet fra 1999 til 2000.

Ifølge en rapport laget på oppdrag av Kirkens Nødhjelp, er det særlig dyre merkeklær for ungdom som importeres fra Burma til Norge. Blant klesmerkene er Ès, Circa Footwear og Forum Skateboard.

Også undertøy av merket Triumph, som er markedsledende i Norge, kan være burmesisk. Produsenten har en fabrikk i Burma, og ifølge rapporten skal arbeiderne her tjene omtrent én dollar dagen, fagforeninger skal være forbudt, og at lokaler leies av de militære.

OPPFORDRER TIL BOIKOTT: Den tidligere supermodellen Sunniva Stordal fronter en postkortkampanje som oppfordrer til boikott av klær produsert i Burma.