Høyre-profil ut mot Ap og abortdemonstrantene

- Kast strikkepinnene!

Ap-reaksjonene er langt over streken, sier Høyres Heidi Nordby Lunde. Hun reagerer også på abortdemonstranters bruk av strikkepinner og blodige truser.

ABORTDEMONSTRASJON: Christina Fraas arrangerte en blodig demonstrasjon utenfor Stortinget torsdag ettermiddag. Her er meddemonstrantene Jeanette, Nastaran Marie og Lene Elisabeth. Foto: Wilde Siem
ABORTDEMONSTRASJON: Christina Fraas arrangerte en blodig demonstrasjon utenfor Stortinget torsdag ettermiddag. Her er meddemonstrantene Jeanette, Nastaran Marie og Lene Elisabeth. Foto: Wilde Siem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- I går etterlyste Aps representanter de liberale høyrekvinnene i debatten. Jeg er en av dem. Og jeg mener at de som nå raser mot regjeringen i sosiale medier og demonstranter som møter opp med blodige truser og strikkepinner har bikket helt over, skriver Heidi Nordby Lunde i en epost til Dagbladet.

- Det er ingen grunn til å reagere som de gjør, sier hun.

Det er dagen derpå på Stortinget. Rett over midnatt natt til fredag ble abortloven endret med 105 mot 64 stemmer. Reaksjonene var svært skarpe fra venstresiden på Stortinget så vel som fra demonstrantene som hadde tatt oppstilling utenfor.

Enkelte aktivister stilte med blodfargede truser og strikkepinner. Andre hadde kostymer kjent fra TV-serien Handmaid's Tale. Heidi Nordby Lunde mener protestene er ute av alle proporsjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer