- Kaster 650 millioner ut vinduet

Vaksinevanvidd, sier professor om svineinfluensaen.

BRA OG BILLIG:  Ekstra håndhygiene koster arbeidsplassene noen millioner. Men det er lommerusk mot full vaksinering. Illustrasjonsfoto: BERIT ROALD, SCANPIX.
BRA OG BILLIG: Ekstra håndhygiene koster arbeidsplassene noen millioner. Men det er lommerusk mot full vaksinering. Illustrasjonsfoto: BERIT ROALD, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Professor Jan Helge Solbakk mener Helsedirektoratet hausser opp svineinfluensaen utover alle rimelige rammer. Helsemyndighetene har bestilt 9,4 millioner doser vaksine til 69 kroner stykket.Det gir en samlet prislapp på 650 millioner før selve jobben med å vaksinere starter.Vaksinen vil komme til Norge i månedsskiftet september - oktober, og vil først bli testet ut på friske personer mellom 16 og 60 år.

- Det er vanvittig å bruke så mye penger på å kjøpe inn vaksine til hele befolkningen. Det er å kaste penger ut av vinduet, sier professoren i medisinsk etikk til Vårt Land.

- Som en vanlig forkjølelseSolbakk peker på at vaksinen ikke er skikkelig utprøvd og at minst 98 prosent av befolkningen ikke vil merke noe som helst til svineinfluensaen utover de kortvarige plagene som en lettere influensa eller en vanlig forkjølelse medfører.

Vaksinen må settes to ganger for at den skal være effektiv.Derfor har helsemyndightene bestilt 9,4 millioner vaksiner fra legemiddelselskapet GlaxoSmithKline, som ifølge Dagsavisen vil ha 20 milliarder kroner i overskudd på kontraktene med Norge og 15 andre land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer