Kaster brannbomber og steiner mot politiet

- Det var kamper rett utenfor vinduet mitt, sier norske Dan (42) i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Biler er satt i brann, butikker og fasader skal ha blitt bombardert med steiner og flasker idet politiet i London forbereder seg på den tredje dagen med opptøyer i den britiske hovedstaden.

- Politiet har sperret gata og det er opprørspoliti på begge sider av utgangsdøren min. Det kommer tykk røyk fra noe som brenner oppe i gata, sier norske Dan Eliassen (42). Han har bodd i London i over 20 år og har i dag hatt god utsikt til opptøyene i Mare Street i Hackney.

Sprer seg
- Det var kamper utenfor vinduet mitt tidligere i dag, men nå har det flyttet seg lengre opp i gata mot Clarence road, sier Eliassen som mener politiet ser ut til å ha kontroll på situasjonen

Tidligere i kveld ble det rapportert om tiltagende opptøyer i Hackney-området i Øst-London. Ferske meldinger tyder nå på at hendelsene er i ferd med å spre seg over flere deler av byen. Ifølge The Telegraph som rapporterer minutt for minutt, er nå en buss satt i brann i Peckham-området som ligger sør i London. Tilsammen skal opptøyene ha spredt seg til Lewisham, Peckham, Deptford, Elephant & Castle.

BILBRANN: For tredje dag på rad er brennende biler og busser et vanlig syn i London. Foto: REUTERS/Toby Melville
BILBRANN: For tredje dag på rad er brennende biler og busser et vanlig syn i London. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer

- Det kan se ut som om det er lokale ungdommer som lar sin frustrasjon gå ut over politiet, sier Eliassen til Dagbladet.

Eliassen har ikke kommet til skade eller fått eiendom ødelagt under dagens ballade i gata, men han har festet hendelsen på video.

Ifølge Sky News deltar politi fra 12 forkjellige distrikter i et forsøk på å holde stand mot de eskalerende demonstrantene.

- En gruppe på flere hundre personer i gatene. Flere av dem har akkurat raidet et apotek i Peckham. Opprørspolitiethar akkurat angrepet gruppen. Situasjonen er meget spent, melder The Guardian på sine nettsider.

Saken blir oppdatert

UTBRENT: En politimann står ved en utbrent bil i Hackneyområdet. Ungdommer skal ha avfyrt raketter mot politiet. Foto: REUTERS/Toby Melville
UTBRENT: En politimann står ved en utbrent bil i Hackneyområdet. Ungdommer skal ha avfyrt raketter mot politiet. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer