Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kaster Hamre ut av hytta

Mandag mottar travtrener Atle Hamres advokater et brev advokat Sverre A. Holm fullfører i dag. Der blir Hamre oppfordret til å flytte ut av hytta i Uvdal innen rimelig tid. Gjør han ikke det, truer Holm med å kaste Hamre på dør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Min klient er registrert som eier i grunnboka, sier Holm til Dagbladet. Han representerer skipsrederen Thor Christensen.

Striden om hvem som eier hytta, forklarer Holm på denne måten:

  • Holm hevder Hamre tok initiativ til å ta over hytta som et ledd i den påståtte utpressingen. Det skal aldri ha vært snakk om noen kjøpesum. Skipsrederen skal ha følt seg truet og forfulgt, og lot Hamre bo i hytta under det han følte som sterkt press.
  • Flatland skal tidligere ha uttalt at han kjøpte hytta av Christensen fordi den var så billig. Men Christensen påstår at han aldri har mottatt kjøpssummen på 400000 som Flatland oppgir å ha gitt for den. Flatland på sin side sier, ifølge Holm, at han ikke husker.

Mr. X

Funnet av gjeldsbrev nummer to, som Dagbladet gjorde kjent i går, skal ikke ha overrasket Holm.

- Jeg har visst om gjeldsbrevene lenge, og er sikker på at de ikke skader min klients historie. Gjeldsbrevene er bare enda et ledd i utpressingen.

Holm forklarer påstanden med denne teorien:

  • Hamre skal ha tilbudt Christensen å låne ham penger gjennom en bekjent i det Holm kaller et gråmarked. Hamre skulle stå som kreditor utad, og hans navn ble brukt på de omtalte gjeldsbrevene.
  • Christensen skulle ikke kjenne den egentlige kreditorens identitet. Advokat Holm minner om at Atle Hamre har vært konkurs siden 1990, og mener dette underbygger teorien om at han skal ha gitt opp å sette Christensen i kontakt med en hemmelig kreditor. Holm mener imidlertid at det aldri har eksistert en kreditor.
  • Christensen skal ha undertegnet de to gjeldsbrevene pålydende henholdsvis 4,2 og 10 millioner kroner. Men påstår han aldri har sett pengene.

«Nedbetaling»

- I ettertid skal Hamre ha brukt gjeldsbrevene til å presse Christensen for penger. Utpressingsbeløpene skal av Hamre ha blitt framstilt som en del av nedbetalingen på lånene gjeldsbrevene representerte.

Det lyktes ikke Dagbladet å få kontakt med verken Flatland eller advokat Morten Kjensli for en kommentar i går kveld.