Kaster indiske babyer fra 15 meter

For helsas skyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I landsbyen Musti i India holder de hvert år en livsfarlig tradisjon vedlike - og det med full politibeskyttelse, iverksett etter myndighetenes ordre, melder den indiske nyhetskanalen IBN.

Babyer kastes fra taket på templet Baba Sheikh Umar Saheb Dargah, et bygg som rager rundt 15 meter over bakken. Nede på bakken lander de i et hvitt laken som flere personer holder tak i.

Ritualet utføres av både hinduistiske og muslimske par som har blitt velsignet med et barn etter å ha avgitt et løfte i templet. Man tror også at handlingen skal være bra for barnets helse.

- Folk har fulgt denne tradisjonen i nesten 500 år nå. De tror at de gjør barnet godt ved å kaste det ned fra taket, sier en av landsbylederne, vise-sarpanch, Ravikiran Mehta.

Selv om tradisjonen for de fleste virker uforsvarlig og farlig, tror ikke landsbybeboerne at ritualet på noen måte vil skade barna. Det skal heller ikke være meldt om fysiske skader etter kastingen.

Likevel er det flere i India som tar til orde for at tradisjonen burde opphøre.

- Slike bisarre ritualer bør forbys og statlige myndigheter bør gripe inn, sier lederen av organisasjonen Rationalist International, Sanal Edamaruku.

Ifølge Reuters foregår liknende ritualet også flere andre steder i India.

Kaster indiske babyer fra 15 meter