Kaster inn håndkleet

Men ikke før på lørdag, sier staben hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere i natt meldte amerikanske medier at Hillary Clinton ville trekke seg og innrømme at Barack Obama blir demokratenes presidentkandidat fredag. 

Nå sier staben hennes at Hillary ikke vil trekke seg før på lørdag. 

- Senator Clinton vil holde en tale i Washington D.C for å takke tilhengerne sine, og for å uttrykke sin støtte til Obama og mane til samling i partiet. Dette vil skje på lørdag for å kunne samle flere av Clintons tilhengere som ønsker å være der, sier Clintons kommunikasjonsdirektør Howard Wolfson til nyhetsbyrået AP. 

USA har ventet på at Hillary skal trekke seg etter at det i går ble klart at Barack Obama hadde fått de 2118 delegatene han trengte, og utropte seg selv til demokratenes presidentkandidat.

Mange lot seg overraske av at Hillary ikke gikk av i går, da det var åpenbart at Obama hadde seieren i boks.

- Den formelle beslutningen fattes ikke før i august, men dette er i praksis avgjort, sier Svein Melby, leder for Senter for transatlantiske studier ved Institutt for forsvarsstudier, til Dagbladet.no.

Den amerikanske presidentvalgkampen går nå over i en ny fase hvor Obama må slåss mot republikaneren John McCain i stedet for å kjempe mot sin partifelle.

Det spekuleres på om Hillary vil gå fra å være en rival for Obama til å bli hans nærmeste alliert som visepresidentkandidat.

GIR SEG:  Hillary Clinton. Foto: EPA/STEFAN ZAKLIN
GIR SEG: Hillary Clinton. Foto: EPA/STEFAN ZAKLIN Vis mer

Hillary har selv sagt at hun er åpen for dette. Svein Melby mener imidlertid at dette ville vært den verst tenkelige konstellasjon for demokratene.

- Jeg trodde ikke noe på at Hillary selv var interessert i å være nummer to. Og det er jeg ikke sikker på nå heller. Det er et spill som foregår nå, der Hillary ønsker å sikre sin politiske framtid best mulig, sier Melby til Dagbladet.no.

Obama har offentliggjort et team på tre, som skal hjelpe ham å velge visepresidentkandidat. De tre er Caroline Kennedy, datter av tidligere president John Kennedy, tidligere riksadvokat general Eric Holder og James A. Johnson

Kaster inn håndkleet