Kaster inn håndkleet

Men ikke før på lørdag, sier staben hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidligere i natt meldte amerikanske medier at Hillary Clinton ville trekke seg og innrømme at Barack Obama blir demokratenes presidentkandidat fredag. 

Nå sier staben hennes at Hillary ikke vil trekke seg før på lørdag. 

- Senator Clinton vil holde en tale i Washington D.C for å takke tilhengerne sine, og for å uttrykke sin støtte til Obama og mane til samling i partiet. Dette vil skje på lørdag for å kunne samle flere av Clintons tilhengere som ønsker å være der, sier Clintons kommunikasjonsdirektør Howard Wolfson til nyhetsbyrået AP. 

USA har ventet på at Hillary skal trekke seg etter at det i går ble klart at Barack Obama hadde fått de 2118 delegatene han trengte, og utropte seg selv til demokratenes presidentkandidat.

Mange lot seg overraske av at Hillary ikke gikk av i går, da det var åpenbart at Obama hadde seieren i boks.

- Den formelle beslutningen fattes ikke før i august, men dette er i praksis avgjort, sier Svein Melby, leder for Senter for transatlantiske studier ved Institutt for forsvarsstudier, til Dagbladet.no.

Den amerikanske presidentvalgkampen går nå over i en ny fase hvor Obama må slåss mot republikaneren John McCain i stedet for å kjempe mot sin partifelle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer