Kaster kjæledyra før ferien

I søppelsekker og containere blir katter og smådyr satt ut for å dø. Når ferien står for døra, er de ikke lenger ønsket. Hundrevis av hjemløse kjæledyr fyller Dyrebeskyttelsens lokaler over hele landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Du kan gjøre hva du vil mot dyr i dag, uten å risikere noe, sier artist og dyreelsker Kristian Valen.

Mellom fingrene holder han to ørsmå, nyfødte kattunger. De skulle drepes i går. Eieren sto klar til å dra på ferie og ringte til Dyrenes hus med meldingen: Tar dere ikke imot kattene, drukner jeg både moren og de fire ungene. De er som rotter.

Over hele landet, lider katter og kjæledyr samme skjebne. Passer de ikke inn i ferieplanene, blir de satt ut i skogen for å dø eller bli forlatt.

- Forkastelig

- Dette er klare brudd på de temaene vi tok opp i dyrevernsmeldingen, og dette går på tvers av det etiske grunnlaget den ble bygd på. Der slo vi fast at dyr har en egenverd, og at vi understreket det ansvaret enhver dyreeier har. Dette gjelder også for kjæledyr, sier statssekretær i landbruksdepartementet, Leif Helge Kongshaug (V).

- Alt slik mislighold av dyr er forkastelig. Slike dyreeiere har rett og slett ikke det ansvaret som kreves for å ta seg av dyr, sier Kongshaug.

- Det er et økende problem. Folk blir også mer og mer kyniske i måten de kvitter seg med dyrene på, særlig nå før ferien, sier Jan Ivar Stølan i Dyrebeskyttelsen i Trondheim. Han får hundrevis av henvendelser, men klarer bare å redde et fåtall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer