Kaster mat for 100 millioner kroner

Norske sykehus må kaste mat verdt 100 millioner kroner hvert eneste år. Svinnet skyldes overproduksjon, dårlig organisering og ansatte som spiser pasientenes mat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mesteparten av svinnet havner i søpla eller blir grisemat.

Det viser opplysninger som Dagsavisen har hentet inn fra en rekke av landets største sykehus.

Sykehuset Innlandet har hatt matsvinn på opp til 40 prosent, men jobber nå med å begrense matsløseriet.

Ved de andre sykehusene som Dagsavisen har vært i kontakt med, varierer svinnet mellom 20 og 40 prosent.

- Selv om pasientene får bestille mat fra en meny, kommer tallerkenene av og til nesten urørte tilbake. Dagsformen og humøret avgjør jo om man har lyst på det man bestilte tidligere på dagen, sier forsyningssjef Geir Teigstad ved Rikshospitalet.

NTB