Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kaster stein på Åslaug Haga

Trygve Hegnar er ikke nådig i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Sin din mening i steindebatten

  Millionær, siviløkonom og redaktør Trygve Hegnar bruker sin kommentarplass på side 4 i Finansavisen til å knuse Åslaug Hagas uttalelser om operasteinen i dag.

  - Dette valget er næringspolitisk og kulturpolitisk helt meningsløst. At vi bor i steinlandet Norge og ikke bruker norsk stein på det eneste praktbygget som vil bli bygd på flere tiår er virkelig trist, sa SPs Aslaug Haga.

  Norsk stein i Norge


  Hun kjempet en håpløs kamp for at staten skulle bruke 50 millioner kroner ekstra for å kjøpe stein fra Rennebu til det nye operabygget i Oslo. Arkitekten og Statsbygg ville ha italiensk marmor, som også var langt billigere.

  Under tittelen «Vår favoritt» harselerer Hegnar over Hagas standpunkt i dag.

  «Hvorfor skulle vi ikke betale mer for norsk sten når vi betaler mer for norsk mat?»

  Han peker videre på at det eksporteres stein til Italia fra Larvik, at norsk aluminium brukes av den tyske bilindustrien og at norsk ost fraktes over Atlanteren og selges i USA.

  Er vi riktig heldige...


  «... det er selvfølgelig det glade vanvidd å frakte ost fra Norge til USA når amerikanske bønder har mer enn nok av melk og egen ost.», skriver Hegnar.

  Han koser seg hjertelig over at Haga synes finnenes bygging av ambassade i India, med kun finske materialer, og viser til at Norge tross alt har undertegnet EØS-avtalen. Det har ikke India.

  «Er vi riktig heldige blir Åslaug Haga utenriksminister i en ny Stoltenberg-regjering. Det har vi fortjent. Hun er vår favoritt nummer 1.»

  Halvparten av det vi produserer eksporteres


  Trygve Hegnar sier til Dagbladet.no i dag at han har fått mange kommentarer etter sin harselas rundt Åslaug Hagas steinstandpunkter i dag.

  - Ja, langt flere enn vanlig. Positive, sier Hegnar.

  Han mener Norge må leve etter internasjonale regler.

  - Halvparten av det vi lager her i landet blir jo solgt i utlandet. Det sto i lærebøkene da jeg gikk på skolen, sier Trygve Hegnar.

  Han mener Hagas standpunkt betyr at Norge må legge om den økonomiske politikken totalt.

  Ifølge Stistisk Sentralbyrå eksporterte Norge varer for 401 milliarder kroner fra januar til september i år, mens vi importerte varer for 235 milliarder kroner i samme periode.

VIL HA NORSK GRANITT: Og helst fra Rennebu, Senterpartileder Åslaug Haga.
HARSELERER: Trygve Hegnar.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media