Kaster ut sex-klubb

Administrerende direktør Bjørn Greaker i stiftelsen Kaare Berg har i dag sendt brev om utkastelse til massasjeinstituttet Sauna Club S17 i Youngs gate. Han ønsker også å kaste ut de to strippebarene som holder til i eiendomsselskapets bygårder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg sender i dag et rekommandert brev til leietakeren med krav om utkastelse. Aksepterer han ikke vårt krav, havner saken i namsretten, opplyser administrerende direktør Bjørn Greaker iKaare Berg AS til Dagbladet.

Han er glad for Dagbladets forkusering på sexhandelen i Oslo de siste dagene.

Beviser

- Dette gir oss en mulighet til å bevise hva som faktisk foregår i våre bygårder. Nå tror jeg vi har en mulighet til å bli kvitt massasjeinstituttet. Kan vi bevise at de selger sex, har vi et grunnlag for å kaste dem ut. Jeg tror vi skal lykkes med det, framholder han overfor Dagbladet.

Men Bjørn Greaker nøyer seg ikke med å ville kaste ut massasjeinstituttet, han ønsker også å bli kvitt strippebarene VIP go-go bar og restaurant, samt strippebaren Mr. X i Bernt Ankers gate 5.

Skadd omdømme

- Våre jurister leter med lupe etter forhold som gjør at vi kan kaste dem ut. I leiekontrakten står det at leietaker ikke må skade gårdens omdømme. Det mener vi han har gjort, og dette kan derfor være en grunn til utkastelse, sier administrerende direktør i et av Oslos største eiendomsselskap.

Dagbladet har i en serie artikler belyst menneskehandelen i Europa, og satt søkelyset på sexsalget i Oslo.

Bakmenn

Vi har gjennom flere kilder fått bekreftet at det selges sex på Sauna Club S17, og at østeuropiske strippere som har opptrådt på flere barer i Oslo, har solgt sex.
Dagbladet har også avdekket de truslene som flere av bakmennene i sextrafikken opererer med overfor de prostituerte og andre leietakere i bygårdene.

- Vi tar dette problemet svært seriøst, og håper vi kan klare å sette en stopper for slike steder i framtida, sier Bjørn Greaker i stiftelsen Kaare Berg AS til Dagbladet.

TAR AFFÆRE: - Vi har i dag sendt utkastelsesbegjæring til Sauna Club S17 i Youngs gate i Oslo. Etterfølger de ikke våre krav, går vi rettens vei, sier administrerende direktør Bjørn Greaker i stiftelsen Kaare Berg AS.