Kastes ut av Labour

George Galloway er permanent ekskludert fra Labour. Han kritiserte britenes deltakelse i krigen mot Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den frittalende politikeren Galloway ble i dag ekskludert fra Storbritannias regjeringsparti Labour. Galloway kastes på dør etter å ha kritisert britenes deltakelse i krigen mot Irak.

Han ble suspendert fra det britiske arbeiderpartiet allerede i mai i år, etter å ha sagt til en arabisk fjernsynskanal at statsminister Tony Blair og den amerikanske presidenten George W. Bush «oppførte seg som ulver». Torsdag ble utestengningen gjort permanent.

Galloway sa etter møtet i dag at han var blitt offer for en politisk hekseprosess.

- Når noen påpeker at Blair begikk en grov feil da han ble med på krigen, svarer han med å forsøke å utrydde disse kritikerne fra britisk politikk, framholdt han.

Anklagene mot Galloway gjaldt ikke bare hans kritikk av de politiske beslutningene som førte Storbritannia ut i krig. Han ble også beskyldt for å ha oppfordret irakerne til å skyte på britiske soldater og de britiske soldatene til å nekte å adlyde ordre.

Galloway har representert den skotske valgkretsen Glasgow Kelvin i Underhuset siden 1987. Forrige gang Labour ekskluderte et underhusmedlem var i 1998, da nåværende London-borgermester Ken Livingstone ble satt på porten.

(NTB-Reuters-AFP)

UTE: George Galloway intervjues etter møtet der han ble permanent ekskludert fra Labour i dag.