Kastes ut av Norge

BERGEN (Dagbladet): Anastasia (26) får ikke bo sammen med moren sin og blir nå kastet ut av Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Anastasia Podzovra ble igjen i Murmansk for å gjøre seg ferdig med utdannelsen da moren for ti år siden flyttet til Bergen for å gifte seg. Datteren kom etter for tre år siden, men norske myndigheter vil ikke ha henne.

Justisdepartementet mener det ikke er urimelig å sende henne hjem til Russland, og at det ellers ikke foreligger sterke menneskelige hensyn som taler for at hun bør bli i Bergen hvor hennes mor, stefar, tante og søskenbarn bor.

Anastasia tok høyskoleutdanning som barnehagelærer med språk og musikk før hun reiste til USA for å jobbe som au pair i 1992. Året etter kom hun til moren Galina P. Bjugan og stefar Olav Bjugan i Bergen.

Nekter kontakt

Hun snakker godt norsk og har jobbet et par måneder i en barnehage uten lønn. Det ble aldri gitt arbeidstillatelse, selv om skolen gjerne ville ha henne.

I avslaget om familiegjenforening viser departementet til at hun har en far i Russland og at hun er for gammel for gjenforening.

- Far har giftet seg på ny og har ny familie. Han ønsker ikke kontakt med meg. Alle mine venner bor her. Jeg har ikke noe sted å bo i Murmansk, ikke jobb og ingen familie. Bestemor døde i vår. Hun var den siste jeg hadde der, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer