Kastes ut etter 14 år

I fjor sommer lovet statsminister Jens Stoltenberg å se på saken til småbarnsforeldrene Zeenat (32) og Tajul Islam (33). Til ingen nytte. Nå kastes familien ut etter 14 år i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seint i går kveld oppsøkte Dagbladet statsministeren på hans kontor. Da sa Jens Stoltenberg:

- Jeg kan ikke si noe om denne saken nå uten å se nærmere på den. Jeg har bedt justisminister Hanne Harlemog statssekretær Øystein Mælandom å se på den. De som har jobbet med den må uttale seg. Mer vil jeg ikke si nå, sa Stoltenberg og snudde ryggen til Dagbladet.

Statsministeren møtte pressen i går kveld i forbindelse med besøk av Nabil Shaath, en av Yassir Arafats nærmeste medarbeidere.

Håper

Ekteparet Islam er skuffet:

- Vi trodde på Stoltenberg. Hvorfor gjorde han ikke noe? Vi håper fremdeles han vil se på den.

I Bergen i juni i fjor ga Jens Stoltenberg dem håp.

- Vi har fått endelig avslag om oppholdstillatelse, men håper å få bli i Norge likevel. Vær så snill, se på saken vår, statsminister, ba ekteparet da de møtte Stoltenberg.

- Jeg kjenner jo ikke saken deres. Men jeg lover å se på den. Takk skal dere ha, svarte statsministeren, skriver Bergens Tidende. Så trykket han hendene deres.

Men nyttårsgaven fra Justisdepartementet til det høyt utdannede ekteparet Islam og deres to små sønner, var et endelig nei til oppholds- og arbeidstillatelse. 6. februar må de tilbake til Bangladesh etter nesten 14 år i Norge og Bergen.

- Vondt

Tajul Islam kom til Norge som student som 19-åring. Begge ekteparets sønner er født i byen.

- Nå er vi er veldig triste og har det vondt. Framtida er usikker. Etter 14 år blir jeg innvandrer i Bangladesh, sier Tajul til Dagbladet.

Tajul er morsmålslærer i bengali. Kona Zeenat har hovedfag i administrasjon og organisasjonsvitenskap.

Klager avslaget

Støttegruppa og familiens advokat anker nå saken inn for den nyopprettede utlendingsnemnda. Avslaget er gitt av sammen person som hele tida har behandlet saken, et brudd på all forvaltningspraksis, ifølge støttegruppa. Avslaget ble datert rett før nemnda ble opprettet.

- To kvalifiserte mennesker med godt norsk språk skal hives ut, samtidig roper Norge etter arbeidskraft. Hvor er sammenhengen? spør støttegruppas Anne-Line Thingnes Førsund, som også er i SVs styre i Bergen.

TIL INGEN NYTTE? </B>Sommerløftet fra statsminister Jens Stoltenberg til ekteparet Zeenat (32) og Tajul Islam (33) ga bare et håp som brast. 6. februar må de ut av landet.