Kastet 300 brev i søpla

Sjokket var stort da vaktmesteren i bygården Stensgata 2 i Oslo fant 300 brev i en container sist lørdag. Posten Norge tror brevene er dumpet av et postbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen av beboerne i Stensgata 2 Dagbladet har vært i kontakt med, hadde fått beskjed om at posten deres var blitt kastet. Men noen beboere opplyser at de ikke har mottatt pensjonen sin, og andre mener de har fått bemerkelsesverdig få brev den siste tida.

Jakter på budet

- Det stemmer at 300 brev er funnet i en container. Dette er en veldig beklagelig situasjonen, sier informasjonsdirektør i Posten Norge, Petter Skjelstad.

Ifølge Skjelstad mistenker Posten Norge et navngitt postbud:

- Vi har en person i kikkerten, men har foreløpig ikke fått kontakt med ham. Hvis vår interne etterforskning viser at postbudet har kastet post, blir vedkommende suspendert med øyeblikkelig virkning. Saken bli også politianmeldt, sier Skjelstad.
Skjelstad sier at dumping av post er grov tjenesteforsømmelse.

- Vi ser veldig alvorlig på saken. Publikum skal kunne stole på at posten kommer fram. Derfor er vi avhengig av tro tjenere.

Bud fikk sparken

Ifølge Skjelstad er det registert fem tilsvarende saker de siste to årene.

Den 7. mai i år skrev Dagbladet om et postbud i Oslo som hadde gjemt tusenvis av brev i kjelleren sin fordi han ikke orket å bringe brevene ut til adressatene.

Beboerne i området slo alarm etter å ha sendt kontrollbrev til hverandre for å teste postgangen.

Budet fikk umiddelbart sparken, og er også politianmeldt.

Skjelstad ønsker ikke å spekulere på motivet for dumpingen av brevene i containeren i Stensgata.

- Først må den mistenkte få forklare seg til Posten Norges interne etterforskere, sier Petter Skjelstad.
De dumpede brevene er nå sendt ut til adressatene.

<B>DUMPET POST:</B> 300 brev ble funnet i en container i Stensgata 2 i Oslo forrige lørdag. Et postbud mistenkes for å ha dumpet brevene.