Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kastet av bussen - tomflaske er eneste spor

Stor leteaksjon i Krødsherad i natt etter 48 år gammel islending. - Tror ikke han er påkjørt.

 KASTET AV HER:  Halvveis fra Oslo til Gol, ble den savnede mannen kastet av ekspressbussen til Hallingdal ved denne opplyste busslomma i Noresund sentrum ved 01-tiden natt til søndag. Bildet er tatt ved 23-tiden søndag under samme lys- og gråværsforhold. Foto: ANDERS EVJEN.
KASTET AV HER: Halvveis fra Oslo til Gol, ble den savnede mannen kastet av ekspressbussen til Hallingdal ved denne opplyste busslomma i Noresund sentrum ved 01-tiden natt til søndag. Bildet er tatt ved 23-tiden søndag under samme lys- og gråværsforhold. Foto: ANDERS EVJEN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Ved 04.30-tiden mandag morgen var det fortsatt et mysterium hva som har skjedd med den 48 år gamle islandske mannen som ble satt av ekspressbussen mellom Oslo og Hallingdal natt til søndag.

- Letingen fortsetter. Det blir en pause for de fleste før klokka 06, og i grålysningen vil de ansvarlige for aksjonen vurdere om det er sikt nok i tåka til å sette inn helikopter, sier operasjonsleder Lars Kristian Eriksen i Nordre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Politiet fikk i går kveld og i natt flere tips fra drosjesjåfører og andre som tror det er den savnede mannen de kan ha sett langs riksvei 7 i retning Hallingdal inntil noen hundre meter eller få kilometer fra Noresund sentrum.

Spritflaske
- Det eneste konkrete funnet vi har, er en tom spritflaske som er satt igjen like utenfor Noresund. Flere vitner har ment at mannen gikk med en slik flaske da han måtte forlate bussen. Hunder har finsøkt i en sirkel på fem hundre meter rundt funnstedet uten å finne noe, sier Eriksen.

- Kan han være påkjørt og ligge langs veien?

- Det tror vi ikke, selv om det var tåkete og mørkt og mannen gikk mørkt kledd. Mannskap og hunder har finkjemmet begge sider av veien flere kilometer uten spor, sier operasjonslederen.

Gikk på i Oslo
Det er på det rene at mannen gikk på bussen i Oslo for å reise hjem til Gol.

Rundt halvveis, i en busslomme i Noresund 80-90 kilometer fra Gol, ble han kastet av bussen.

Han ringte til samboeren klokka 00.57 uten å kunne gjøre rede for hvor han var.

Ifølge Drammens Tidendes nettutgave var han overstadig beruset da han ble nektet busskyss videre.

- Samboeren hadde ikke hørt flere livstegn fram til 03.30-tiden i natt. Mobilen hans er ikke påslått og dermed ikke mulig å spore, sier operasjonsleder Eriksen til Dagbladet.

- Var det uansvarlig av bussjåføren å sette av mannen så langt hjemmefra?

- Nei, ikke slik vi har fått beskrevet situasjonen foreløpig. Det var i sentrum av Noresund, og det var ikke vinterlige forhold, sier operasjonslederen.

- Kan ha haiket
Politiet er interessert i kontakt med bilister som kan ha gitt den savnede 48-åringen haik.

Krøderen ligger nær riksvei 7 fra Noresund, men letemannskapene har ikke spor som peker mot at mannen kan ha havnet i fjorden.

 

Det var i går kveld politiet satte i gang en større leteaksjon etter den 48 år gamle mannen som har vært savnet siden han ble kastet av bussen i Noresund i Buskerud ved 01-tiden natt til søndag.

48-åringen, som opprinnelig er fra Island, ble sist sett gående langs riksvei 7 i Noresund i retning Hallingdal.


35 leter i natt

- Natt til mandag deltar om lag 35 mann fra politi, brannvesen og Røde Kors i letingen, forteller stabssjef Magne Rustad i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

I tillegg har politiet og letemannskapene bistand fra sju hundepatruljer fra Norske Redningshunder.

Den savnede var på vei hjem til Hallingdal, men måtte gå av bussen i Noresund sentrum i Krødsherad kommune på grunn av beruselse.

Han ble meldt savnet av familien søndag.


Sognemål med islandsk aksent

Den savnede er 180 centimeter høy, han har fyldig halvlangt mørkt hår, en liten mørk bart og et lite fippskjegg. Da han ble borte hadde han på seg olabukse, en mørk genser med flere farger på skulderpartiet og en ryggsekk.


48-åringen snakker norsk med sognesleng og islandsk aksent.

(NTB).


 STORAKSJON:  Etr trettitalls Røde Kors-frivillige har i natt lett etter den savnede 48-åringen langs riksvei 7. Foto: ANDERS EVJEN.
STORAKSJON: Etr trettitalls Røde Kors-frivillige har i natt lett etter den savnede 48-åringen langs riksvei 7. Foto: ANDERS EVJEN. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media