Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kastet av flyet som skulle kaste dem ut av landet

Flykapteinen nektet å fly de utviste utenlandske Outlaws-medlemmene ut av landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet på Gardermoen vil ikke kommentere hvorfor sju av de 14 britiske mc-klubbmedlemmene ble nektet å gå om bord i flyet i går kveld.

Dårlig sikkerhet

- Det hadde praktiske årsaker. Det er ikke slik at vi ikke vil få sendt dem hjem, sier fungerende stasjonssjef Hans Holmgrunn ved Gardermoen politistasjon til Dagbladet.

Daglig leder for British Airways' (BA) norske filial, Kate Thornton, forteller imidlertid dette:

- Politiet kjørte de sju medlemmene til flyet, men hadde ingen eskorte som skulle følge dem over til London. Kapteinen vurderte det slik at han da ikke kunne garantere 100 prosent for sikkerheten til de andre passasjerene, og nektet å ta dem med, sier Thornton.

Drar hjem i dag

Etter ytterligere samtaler med politiet og BAs egen sikkerhetsavdeling, ble det bestemt at Outlaws-medlemmene kan få dra hjem med BA i formiddag. De får imidlertid ikke reise med samme fly.

Om ikke annet, kan de i alle fall trøste seg med at den korte norgesturen ga dem mye å skrive hjem om. Hvis de bare hadde fått bli lenge nok i landet til å rekke å kjøpe postkort.

LURTE POLITIET: Outlaws-talsmann Dag Stærkeby og kompisen Kolbjørn ofret seg som lokkemat for politiet, mens resten av gjengen festet et annet sted.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media