Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kastet av

GARDERMOEN (Dagbladet): Statsråd Jon Lilletun (53) måtte sammen med kona Anne-Berit (52) forlate en fullsatt SAS-maskin på Gardermoen i går ettermiddag, like før avgang til Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paret hadde kommet seg om bord uten bekreftede plasser.

SK 2387 hadde begynt å bevege seg til avising og take-off. Sammen med statssekretær i helse- og sosialdepartementet, Idar Magne Holme, satt Lilletun og frue bekvemt i sine seter da kabinpersonalet oppdaget at flyet plutselig inneholdt to personer for mye. Over høyttaleren ble passasjerene gjort oppmerksomme på at flyet var overfylt, og de to uten bekreftet plass ble bedt om å melde seg. Ingenting skjedde.

Irritert

Etter mye fram og tilbake, kunne personalet endelig slå fast at det var herr og fru Lilletun som manglet plass, og ba dem om å forlate flyet. Statssekretæren hadde billetten i orden.
En tydelig irritert kirke-, forsknings- og undervisningsminister ba om å få en prat med kabinsjefen, og sto ute i snøværet i bare skjorta mens han forklarte seg. Forgjeves.

- Telt feil

Tilbake i kabinen grep Lilletun fatt i jakka, håndbagasjen og kona si, snudde seg til Dagbladet, som tilfeldigvis var på samme fly, og sa:

- De har telt feil, med tydelig adresse til SAS' ansatte. I en av flyplassens småbiler ble ekteparet Lilletun fraktet tilbake til terminalbygningen.

- Det er helt utrolig at dette kan skje på en normal vinterdag, var statsrådens generelle kommentar til gårsdagens Gardermo-kaos.

<B>IRRITERT:</B> - De har telt feil, sa Jon Lilletun om de SAS-ansatte som kastet ham av flyet som skulle fra Gardermoen til Kjelvik.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media