Kastet baby fra balkong for å unngå brannen

Naboer til hybelhuset i Bergen der to polakker natt til lørdag mistet livet, forteller om dramatiske minutter da brannen startet.

DØDSBRANN:
To personer ble lørdag ettermiddag funnet døde i ruinene av det fire etasjer høye hybelhuset som ble rammet av brann på Laksevåg natt til lørdag.
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
DØDSBRANN: To personer ble lørdag ettermiddag funnet døde i ruinene av det fire etasjer høye hybelhuset som ble rammet av brann på Laksevåg natt til lørdag. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||- Jeg så at det ble kastet et barn fra balkongen i første etasje som noen nedenfor tok imot. Jeg tenkte at foreldrene var desperate, jeg så desperasjonen, sier Ramon Haiti, som bor i et nabobygg, til Bergens Tidendes nettutgave.

Han anslår at det er tre meter fra balkongen til bakken. Haiti observerte fra sitt eget vindu at det ble kastet klær og andre ting fra den samme balkongen.

- Jeg hørte ruter bli knust, og skrik fra både voksne og barn. Jeg følte meg maktesløs, sier han.

Kona hans, Norunn Kalgraff, trodde først at det var slåsskamp på grunn av alt bråket.

- Men da jeg så ut vinduet, så jeg røyken opp mot veien og flammene inne i huset, som etter kort tid slo ut gjennom veggene, sier hun.

En annen nabo opplevde også dramatikken. Kristin Hauge sier hun så en rekke polakker rømme fra huset iført kun truser og pledd.

- Det er utrolig at så mange klarte å redde seg ut, siden det gikk så fort. Jeg har alltid registrert at det har vært veldig mange folk i huset, og har lurt på hvordan det er i forhold til brannforskriftene, sier Kristin Hauge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer